Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Διοργανώνουν "κορωνοπάρτι" προκειμένου να κολλήσουν και να βγάλουν πιστοποιητικό

Μια άκρως επικίνδυνη «στρατηγική» η οποία προκάλεσε ήδη τουλάχιστον έναν θάνατο

23 Νοεμβρίου 2021 23:12
Απίστευτο: Διοργανώνουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο σκηνικό λαμβάνει χώρα στην στη βορειοανατολική περιφέρεια Ανω Αδίγη, στην Ιταλία, όπου ανεμβολίαστοι διοργανώνουν "κορωνοπάρτι", με στόχο να κολλήσουν και να βγάλουν πιστοποιητικό και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην δίνη της πανδημίας με περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, στα πάρτυ συμμετέχει τουλάχιστον ένα άτομο θετικό στον ιό και στόχος των καλεσμένων είναι να μολυνθούν και να μπορέσουν να λάβουν, στη συνέχεια, πιστοποιητικό ανάρρωσης χωρίς, βέβαια, να έχουν εμβολιαστεί. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τα νέα μέτρα που έρχονται για τους ανεμβολίαστους στην Ελλάδα.

Μια άκρως επικίνδυνη «στρατηγική» η οποία προκάλεσε ήδη τουλάχιστον έναν θάνατο, μεταφορές ασθενών σε ΜΕΘ και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

 Διοργανώνουν 'κορωνοπάρτι' προκειμένου να κολλήσουν και να βγάλουν πιστοποιητικό

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε είκοσι δήμους.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι στην Ιταλία, από αύριο ξεκινά βραδινή και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε είκοσι δήμους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ευρύτερης περιφέρειας της Μπολώνια, Στέφανο Μπονατσίνι, υπογράμμισε σήμερα ότι στις μονάδες εντατικής θεραπείας της περιοχής του, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με κορονοϊό που έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι ανεμβολίαστοι. Κάτι που συμβαίνει «έστω και αν σε όλη την περιφέρεια, το σύνολο των εμβολιασμένων αγγίζει το 90%», δήλωσε ο Μπονατσίνι.

Μέχρι τώρα, το 87% των κατοίκων της Ιταλίας άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ το 84,2% έχει λάβει και τις δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κοροναϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share