Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καραγιάννης- Δεν θα υπάρξει θέμα στα Διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Δηλώσεις για τα Διόδια στο κέντρο της Αθήνας

20 Οκτωβρίου 2021 13:32
Καραγιάννης- Δεν θα υπάρξει θέμα στα Διόδια στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλο επίπεδο υποδομών θα υπάρχει στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Η δήλωση του Γιώργου Καραγιάννη

«Δεν υπάρχει θέμα διοδίων» στο κέντρο της Αθήνας. Διευκρίνισε πως τέθηκε από τους συγκοινωνιολόγους ένα περιβαλλοντικό τέλος διέλευσης σε μια ομάδα εργασίας.

Ανέφερε για τον δακτύλιο, πως θα μειωθούν κατά 50% οι εξαιρέσεις εισόδου.

Σε διόδια μεγάλων αυτοκινητόδρομων τις χώρας, στα επόμενα χρόνια θα μπορούσε ίσως να εφαρμοστεί το μέτρο της χιλιομετρικής χρέωσεις. 294 χιλιόμετρα οδικού δικτύου θα συνδέουν τη Σητεία με την Κίσσαμο. Επίσης, τόνισε πως θα δημιουργηθούν 80.000-90.000 θέσεις εργασίας.

Η επέκταση του μετρό στον Πειραιά θα είναι έτοιμη τον Ιούλιο

Έκανε αναφορά σε μια σειρά έργων και ενημέρωσε σχετικά με την πορεία τους. «Η επέκταση του μετρό στον Πειραιά θα είναι έτοιμη τον Ιούλιο» ανακοίνωσε και συμπλήρωσε πως η διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο θα διαρκεί 50 λεπτά. «Εντός του Νοεμβρίου θα έχουμε και τραμ στον Πειραιά» ανέφερε και τόνισε ότι κατασκευάζεται από το 2012 και ότι υπήρξε ένα «βαλτωμένο» έργο.

Έτοιμο το 2023 το μετρό της Θεσσαλονίκης

Ο κ.Καραγιάννης δήλωσε ότι «παραλάβαμε ένα μετρό που δεν είχε ράγες στο 40%, δεν ήταν έτοιμος κανένας από τους κεντρικούς σταθμούς, είχαμε δύο συρμούς από τους 18 που χρειάζονται». Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε ότι «θα είναι έτοιμο το 2023, ήδη γίνονται οι δοκιμαστικές λειτουργίες».

Ως το τέλος του χρόνου, συμπλήρωσε «θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο για τη νέα ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, το λεγόμενο "fly over". Θα είναι ένα έργο "κόσμημα"».

Δήλωση Καραγιάννη για ΒΟΑΚ

Για την Κρήτη και το νέο ΒΟΑΚ, σημείωσε ότι θα λυθούν ταζητήματα ασφαλείας που στοίχησαν πολλές ανθρώπινες ζωές. Για τις σεισμόπληκτες περιοχές, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή ήμασταν εκεί για τους ελέγχους και στείλαμε οικίσκους». Συμπλήρωσε πως διενεργήθηκαν 11.500 αυτοψίες και αμέσως ξεκίνησαν οι αποκαταστάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share