Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Στο τέλος θα κυκλοφορούμε με... πατίνι! Αυξάνονται κι άλλο οι τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ!

16 Σεπτεμβρίου 2013
Στο τέλος θα κυκλοφορούμε με... πατίνι! Αυξάνονται κι άλλο οι τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ!

​«Εμπρός καλά μου.... ποδαράκια». Αυτήν την φράση του αστυνόμου Σαϊνη θα υιοθετήσουμε σε περίπτωση που αυξηθούν τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star!

Αν και η κυβέρνηση προσπαθεί για το αντίθετο, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα άλλες τιμές στα εισιτήρια όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

Το αν θα υπάρξει ή όχι αύξηση κατά 25% στις τιμές των εισιτηρίων θα αποφασιστεί πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού.Η επιβολή ή όχι των αυξήσεων βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το ύψος της κρατικής επιδότησης, που θα λάβουν τα μέσα μεταφοράς από τον προϋπολογισμό.

Πάντως, στα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) δεν θα χρειαστεί κρατική επιδότηση, αφού έχει επιτευχθεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, ενώ αντίθετα, στις οδικές συγκοινωνίες (λεωφορεία και τρόλεϊ), που είναι ζημιογόνες χρειάζεται κρατική επιδότηση.

Αν λοιπόν η κρατική επιδότηση δεν φτάσει προκειμένου να επιτευχτεί έστω ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, τότε δεν αποκλείεται να δείτε το ενιαίο εισιτήριο των 1,40 ευρώ να φτάνει τα 1, 65 ευρώ!!!

Χρυσοχοϊδης: Κάνουμε προσπάθεια να μην αυξηθεί το εισιτήριο

«Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μην αυξηθεί το εισιτήριο, αλλά και να μην συζητούμε για αύξηση. Είναι ό, τι πιο επαχθές και επώδυνο» είπε ο κ.Χρυσοχοϊδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής, χαρακτηρίζοντάς το αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Η εισιτηριοδιαφυγή είναι φαινόμενο, ίσως, χειρότερο από τη φοροδιαφυγή» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «με τα λεωφορεία δεν ταξιδεύουν οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί».

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι τελικές λύσεις στο θέμα της εισιτηριοδιαφυγής θα δοθούν μέσα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για το οποίο, ήδη, βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share