Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκύλος «υιοθέτησε» επτά ορφανά γατάκια

Τα γατάκια υποβλήθηκαν σε κτηνιατρικό έλεγχο

7 Ιουλίου 2021 14:33
Σκύλος «υιοθέτησε» επτά ορφανά γατάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας σκύλος που ζει σε καταφύγιο ζώων βοήθησε στη διάσωση από επτά ορφανά γατάκια, τα οποία πήρε υπό την προστασία του.

Σύμφωνα με την βρετανική φιλοζωική οργάνωση Battersea, ο Μπέρτι, ένας Λαμπραντόρ Ριτρίβερ ενός έτους, ξεκίνησε να φροντίζει τα επτά γατάκια, που ήταν μόλις δυο εβδομάδων, αμέσως μόλις τα έφεραν στο καταφύγιο καθώς τα βρήκαν στην άκρη του δρόμου χωρίς τη μητέρα τους.

Τα γατάκια υποβλήθηκαν σε κτηνιατρικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε πως εκτός από πεινασμένη ήταν εντελώς καλά στην υγεία τους.

Η μαμά του Μπέρτι και επικεφαλής νοσοκόμα του Battersea προσφέρθηκε να πάρει τα γατάκια στο σπίτι της και να τα φροντίσει μαζί με τον σκύλο της, μέχρι να είναι έτοιμα προς υιοθεσία.

Σκύλος «υιοθέτησε» επτά ορφανά γατάκια

«Αυτά τα γατάκια ήταν σίγουρα μπελάς, από τις πρώτες μέρες όταν χρειάζονταν τάισμα με το μπουκάλι μέχρι την στιγμή που ανακάλυψαν για πρώτη φορά της χαρά του σκαρφαλώματος. Ο Μπέρτι, όχι μόνο τα βοήθησε να γίνουν κοινωνικές, γεμάτες αυτοπεποίθηση μικρές γάτες, αλλά με διασκέδασε επίσης αρκετά», λέει.

«Όντας και ο ίδιος πρώην ένοικος του Battersea, υπάρχει κάτι πολύ συγκινητικό στο να βλέπεις ένα κατοικίδιο που κάποτε σώθηκε να βοηθάει τώρα στη διάσωση άλλων ζώων που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ περήφανη για τον Μπέρτι και τον τρόπο που τα φρόντισε τις τελευταίες εβδομάδες. Λιγότερο από δυο ετών, μετά βίας ενήλικος ο ίδιος, αλλά δεν το φαντάζεσαι όταν βλέπεις πόσο υπομονετικός υπήρξε», προσθέτει.

Υιοθετήθηκαν από οικογένειες

Με τον Μπέρτι φρόντισε τα γατάκια μέχρι να μπορούν να τρώνε μόνα τους και να χρησιμοποιούν την άμμο χωρίς βοήθεια. Όταν έγιναν λίγο πιο ανεξάρτητα, επέστρεψαν πίσω στο καταφύγιο όπου υιοθετήθηκαν από διάφορες οικογένειες.

«Στενοχωρήθηκα που έφυγαν αλλά χαίρομαι που ξέρω ότι με τον Μπέρτι βοηθήσαμε να έχουν το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους. Υποψιάζομαι δε πως ο Μπέρτι μάλλον απολαμβάνει και λιγάκι πλέον την ησυχία του», σημείωσε.

Κωφός σκύλος υιοθετήθηκε από έναν άνδρα - Ο λόγος ραγίζει καρδιές

Αμέτρητα είναι τα ζωάκια εκεί έξω που είτε είναι αδέσποτα είτε βρίσκονται σε κάποιο καταφύγιο και ζητούν κάποια οικογένεια για να τα υιοθετήσει. Τα περισσότερα από τα ζώα που φιλοξενούνται στα καταφύγια είναι ταλαιπωρημένα ή ακόμη και χτυπημένα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υιοθετούνται πιο άμεσα τα υγιή και νεαρότερα ζώα. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον κωφό αυτόν σκύλο.

Γνωρίστε τον Έμερσον. Σε ηλικία δώδεκα εβδομάδων, ήταν το κουτάβι που κανείς δεν ήθελε να υιοθετήσει.
Ήταν επίσης κωφός. Δυστυχώς, τα κωφά σκυλιά δεν προτιμούνται ποτέ για υιοθεσία στα καταφύγια. Οι άνθρωποι μπορεί να ενδιαφέρονται μόνο για ένα σκυλί που μπορούν να εκπαιδεύσουν προφορικά, ή ίσως ψάχνουν για έναν σκύλο φύλαξης, στον οποίο ο Έμερσον πιθανώς δεν θα ήταν ο καλύτερος! Αυτή όμως, δεν είναι η πρώτη συγκινητική ιστορία υιοθεσίας ενός σκύλου, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας άσχημα κακοποιημένος σκύλος εμφανίστηκε στην πόρτα ενός άντρα.

Αλλά ευτυχώς για τον Έμερσον, όλα δεν χάθηκαν. Ο Έμερσον είναι ένα γλυκό και έξυπνο σκυλί. Δυστυχώς, γεννήθηκε στο δρόμο και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια από την πρώτη ανάσα που πήρε. Όταν ο σκύλος ήταν 6 εβδομάδων, διασώθηκε από ένα καταφύγιο στη Φλόριντα. Ωστόσο, όταν ο Έμερσον έφτασε στο καταφύγιο, το προσωπικό παρατήρησε ότι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις. Κατά συνέπεια, αποφάσισαν να τον οδηγήσουν γρήγορα σε νοσοκομείο ζώων.

Στο νοσοκομείο, ο Έμερσον διαγνώστηκε με λοίμωξη, την οποία ανέκαμψε αρκετά καλά. Δυστυχώς, τον έκανε να χάσει την ακοή του. Η ομάδα της Φλόριντα αποφάσισε να μετακινήσει τον Έμερσον στη Βόρεια Φλόριντα Διάσωσης του Μαίην. Αν και ήταν κωφός, ενεργούσε όπως κάθε άλλο κουτάβι. Ήταν χαρούμενος, στοργικός και πιο αξιολάτρευτος από ποτέ. Έτσι, το καταφύγιο αποφάσισε να τον ανεβάσει για υιοθεσία και δημοσίευσε την ιστορία του στο Facebook, με την ελπίδα ότι κάποιος θα τον ερωτευόταν. Ευτυχώς, κάποιος το έκανε.

κωφός σκύλος
Ο Νικ Άμποτ παρατήρησε την ανάρτηση για τον Έμερσον στο Facebook και επειδή είναι επίσης κωφός, ένιωσε αμέσως μια σύνδεση προς αυτόν. Παρόλο που έχει ήδη ένα σκυλί, ο Abbott δεν μπορούσε να ξεχάσει την εικόνα του Έμερσον και συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να πάει και να γνωρίσει τον μικρό σκύλο.

Ο Άμποτ κάλεσε το καταφύγιο και έκλεισε ένα ραντεβού για να συναντήσει τον Emerson. Τη στιγμή που τον είδε ο σκύλος, τον ερωτεύτηκε επίσης! Ο Έμερσον πήγε κατ ‘ευθείαν στον Νικ και κάθισε δίπλα του καθώς ο σκύλος είχε ήδη δει τον άντρα. Το κουτάβι κοίταξε τον Νικ και ήξερε ότι αυτή ήταν η αρχή μιας όμορφης φιλίας.

«Ήρθε κατευθείαν σε μένα στην πόρτα και σταμάτησε ακριβώς στα πόδια μου και έμεινε εκεί. Θα μπορούσες να πεις ότι με διάλεξε και ήξερα εκεί ότι θα τα πηγαίναμε καλά και θα καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλο. »

Αυτές τις μέρες, ο Νικ και ο Έμερσον περνούν κάθε στιγμή μαζί. Ο Νικ διδάσκει τη νοηματική γλώσσα στο σκύλου του και ο Έμερσον διασκεδάζει γνωρίζοντας τον νέο αδελφό του σκύλο, τον Σκοτ. Το αξιολάτρευτο τρίο έχει υπέροχες στιγμές μαζί, και φαίνεται ότι έχουν ήδη γίνει μια ζεστή οικογένεια για πάντα. Τι χαρούμενο τέλος!

Το ταξίδι του Έμερσον και του Νικ καταγράφηκε σε ένα απίστευτο βίντεο! Δείτε το παρακάτω:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share