Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαζάρου για covid free εστιατόρια: «Δεν γίνεται να ελέγχω τους πελάτες μου» - Τι ισχύει για εστιατόρια και καφετέριες!

Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου εξέφρασε έντονους προβληματισμούς για τα προνόμια στους εμβολιασμένους στον χώρο της εστίασης

29 Ιουνίου 2021 10:04
Λαζάρου για covid free εστιατόρια: «Δεν γίνεται να ελέγχω τους πελάτες μου» - Τι ισχύει για εστιατόρια και καφετέριες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Λευτέρης Λαζάρου εξέφρασε την ανησυχία του για τα προνόμια στους εμβολιασμένους τονίζοντας ότι “δεν γίνεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες πιστοποιητικά από τους πελάτες ώστε να μπορούν να μπουν στο μαγαζί και να φάνε”.

Και συνέχισε: “Δεν είναι δική μου δουλεία να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδο τους στο μαγαζί”. Τέλος ο κ. Λαζάρου υπογράμμισε ότι “πρέπει να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί”, υποστήριξε ότι αυτό προσπαθεί να πετύχει και ίδιος με τους εργαζόμενους και συνεργάτες του, αλλά ότι δεν γίνεται τα μαγαζιά “να ανοίγουν και να κλείνουν έτσι”.

Όσον αφορά το Freedom Pass που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός ο κ. Λαζάρου σχολίασε ότι “με κάτι τέτοια θα πέσουμε σε ένα παζάρι”.

Κορωνοϊός: «Όποιος εμβολιαστεί, θα πρέπει να μπορεί να πάει σε εστιατόρια και κινηματογράφους»

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί ώστε να αρχίσει η ανοσία κατά του ιού. Συγκεκριμένα στη Γερμανία ο υπουργός εξωτερικών της χώρας προχώρησε σε απίστευτες δηλώσεις σχετικά με όσους κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Για το εμβόλιο του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών

Ειδικότερα όποιος έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να επιτρέπεται να επισκεφθεί και πάλι εστιατόρια και κινηματογράφους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, χαρακτηρίζοντας «παραπλανητικό» τον σχετικό διάλογο.

«Δεν πρόκειται για προνόμια, αλλά για άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όσων έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο κ. Μάας στην Bild am Sonntag, εξηγώντας ότι οι περιορισμοί επιβάλλονται προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και λόγω του κινδύνου υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Η μετάδοση του ιού

"Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί οριστικά σε ποιο βαθμό τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Αλλά είναι σαφές ότι ένας εμβολιασμένος δεν στερεί τον αναπνευστήρα από κάποιον άλλον, και αυτό σημαίνει ότι ένας από τους κεντρικούς λόγους περιορισμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων παύει να ισχύει", συνέχισε ο κ. Μάας, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης.

Επισήμανε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μάλιστα ακόμη ότι και οι επιχειρήσεις εστιατορίων, θεάτρων, μουσείων και κινηματογράφων έχουν δικαίωμα να επαναλειτουργήσουν, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα. «Και αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει, όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιάζονται. Διότι στον χώρο θα υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι», κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share