Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Aνήλικοι κυκλοφορούσαν με μαχαίρια στην Κόρινθο

Στο σπίτι τους Αγίους Θεοδώρους βρέθηκαν παράνομα όπλα

22 Ιουνίου 2021 13:16
Aνήλικοι κυκλοφορούσαν με μαχαίρια στην Κόρινθο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αστυνομικό τμήμα Κορίνθου στο επίκεντρο έρευνας που διενεργεί για τυχόν παράνομες δραστηριότητές, βρέθηκαν δύο ανήλικοι Έλληνες και ένας ανήλικος αλλοδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν οπλισμένοι με μαχαίρια στην πόλη της Πελοποννήσου.

Οι τρεις νεαροί εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., θεωρήθηκαν ύποπτοι και τους έγινε σωματική έρευνα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους έναν πτυσσόμενο σουγιά με λάμα μήκους πέντε εκατοστών, ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδας» με λάμα μήκους δέκα εκατοστών και μια φαλτσέτα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου που τους άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας τους.

Παράνομα όπλα σε σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 74χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την κατοχή παράνομου οπλισμού, μετά από έρευνα των ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος στο σπίτι του στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια κατοχής, ένα πιστόλι κρότου και πέντε φυσίγγια και ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Εξάρθωσαν σπείρα διαρρηκτών ενώ ταυτόχρονα νεαροί σε συμμορίες φωτογραφίζονται με όπλα!

Εξαρθρώθηκε μια ακόμη σπείρα διαρρηκτών που δρούσε στη Δυτική Αττική, με τις συμμορίες ωστόσο να συνεχίζουν να αλωνίζουν. Ενώ, μια συμμορία που αποτελείται απο Αλβανούς και ελληνικής υπηκοότητας άτομα με «έδρα» τα δυτικά προάστια και πεδίο δράσης τη βορειοανατολική Αττική, κρύβεται πίσω απο τη δολοφονία της Καρολάιν το ξημέρωμα της 11ης Μαίου στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της σπείρας των έξι συλληφθέντων που κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει στις κλοπές σπίτια και οχήματα σε Ωρωπό, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Αυλίδα.

Οι έξι συνελήφθησαν το πρωί της 6ης Απριλίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Ωρωπό και Φυλή, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, εντόπισε τρία από τα μέλη της σπείρας στην παραλία Μαρκοπούλου να πηδούν την περίφραξη ενός εξοχικού σπιτιού. Είχαν προσπαθήσει να το διαρρήξουν αλλά προσπάθησαν να διαφύγουν όταν ο "τσιλιαδόρος" που είχαν, αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και τους ειδοποίησε. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν, με την ΕΛΑΣ να τους συλλαμβάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα εξιχνιάστηκαν 32 περιπτώσεις κλοπών από οικίες και οχήματα και μία υπόθεση ληστείας.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Παύλου και της Ρεβέκας, γεννηθέντα την 7-8-2020 στην Αθήνα,

Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Σταύρο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 18-11-1993 στην Αθήνα,

Γεωργόπουλος Σταύρος

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Διόνυσο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 29-4-1981 στην Αθήνα,

Γεωργόπουλος Διόνυσος

ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα του Νικολάου και της Παγώνας, γεννηθέντα την 22-8-1999 στο Άργος,

Χαλιλόπουλος Σπύρος

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 1-2-2000 στην Αθήνα

Γεωργόπουλος Νικόλαος

Και για το μη συλληφθέντα:

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο του Πέτρου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα την 11-9-1999 στην Αθήνα

Γεωργόπουλος Ευάγγελος

Το «φυτώριο» της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας

Το MEGA ανοίγει το μεγάλο θέμα της χρήσης όπλων από ανήλικους. Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλιφέρη φαίνονται φωτογραφίες – ντοκουμέντα με ανήλικους που οπλοφορούν, ενώ ακόμα δεν είναι ούτε 15 ετών. Όλα αυτά στη σκιά των δραματικών περιστατικών άσκοπων πυροβολισμών στη Δυτική Αττική που αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο.

Ανήλικος στη Δυτική Αττική βγαίνει στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβολεί. Κρατά μια καραμπίνα και πατά τη σκανδάλη δύο φορές. Ανεβάζει μάλιστα και το βίντεο στα social media. Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Εσκομπάρ του Μενιδίου που πυροβολούσε στους δρόμους της περιοχής αδιαφορώντας για το εάν τραυματίσει ή ακόμα και σκοτώσει κάποιο ανυποψίαστο πολίτη.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που παρουσιάζει το MEGA σοκάρουν. Με πιστόλια των 9 χιλιοστών, πιστολιά μικρότερου διαμετρήματος, κυνηγητικά όπλα και επαναληπτικές καραμπίνες στα χεριά μικρά παιδιά ποζάρουν και επιδεικνύουν τον οπλισμό τους.

Αγόρια που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 15 έτη φωτογραφίζονται με βαρύ οπλισμό σε μια περιοχή όπου η εγκληματικότητα σύμφωνα με τους κατοίκους έχει μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε εφιάλτη. Την ίδια ώρα ανήλικοι της Δυτικής Αττικής φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν μόνοι τους, ενώ αποκαλύπτουν τη δράση των συμμοριών.

Σε άλλες φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται δυο διαφορετικοί ανήλικοι να κρατούν και να απαθανατίζονται με κυνηγητικά όπλα και επαναληπτικές καραμπίνες. Σε μια μάλιστα περίπτωση ο ανήλικος έχει περασμένο στο στήθος του μια ζώνη μεγάλη με σφαίρες.

Σε άλλο φωτογραφικό ντοκουμέντο ένας άνδρας είναι οπλισμένος σαν αστακός. Στην κατοχή του έχει δυο όπλα, μια καραμπίνα και ένα πιστόλι, ενώ στο αριστερό του χέρι κρατά ένα μικρό σπαθί.

Καταστηματάρχες καταγγέλλουν στην κάμερα του MEGA πως οι συμμορίες καθημερινά αλωνίζουν στην περιοχή.

Η Δυτική Αττική αποτελεί βάση πολλών εγκληματικών ομάδων που λεηλατούν επιχειρήσεις και σπίτια σε όλο το λεκανοπέδιο με τις υπηρεσίες όμως της ΕΛΑΣ να είναι αποδυναμωμένες.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής ζητούν να μπει τέλος στη δράση των συμμοριών ώστε να μπορέσουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share