Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ: Από τη χλιδή στην... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! (PHOTOS)

7 Σεπτεμβρίου 2013
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ: Από τη χλιδή στην... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! (PHOTOS)

Αφιέρωμα από το περιοδικό YES

Η είδηση του θανάτου του έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που ήταν πάντα ευγενικός, καλοκάγαθος, φίλος με όλους και χαμογελαστός ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του δεν ήταν πια ανάμεσά μας. Ο άνθρωπος που μάγευε με τα διάσημα ντεφιλέ του, που είχε κατακτήσει τις διεθνείς πασαρέλες με τις δημιουργίες του, που γνώρισε την απόλυτη επιτυχία αλλά και την απόλυτη καταστροφή, ήταν νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Δίπλα του χάπια, φάρμακα, σημειώματα. Υποθέσεις, μέχρι να βγουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, πολλές. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η πληγωμένη καρδιά του Μιχάλη Ασλάνη δεν άντεξε.

Είναι αλήθεια –και ο ίδιος το είχε παραδεχτεί– ότι η κρίση τον είχε χτυπήσει άσχημα. Έπειτα από 35 χρόνια άφησε το ατελιέ του-σήμα κατατεθέν στο Κολωνάκι και μετακόμισε στου Ψυρρή για τρία χρόνια, μέχρι πρόσφατα που ξαναγύρισε σε μικρότερο ατελιέ και πάλι στο Κολωνάκι. Παράλληλα είχε αποκαλύψει πως έπεσε θύμα δύο συνεργάτιδών του, που αν και τις εμπιστεύτηκε, εκείνες, όπως κατήγγειλε, του καταχράστηκαν μεγάλα ποσά. Τα χρέη μεγάλα, όπως και η μοναξιά αλλά και η προδοσία που ένιωθε.

«Ετοιμαζόταν να γιορτάσει τον Οκτώβριο τα 40 χρόνια δημιουργίας του», αποκάλυψε ο κολλητός του Γιώργος Κουτούλιας. «Δεν άξιζε τέτοιο τέλος. Είχε πολλά να δώσει ακόμη», είπαν με δάκρυα στα μάτια οι φίλοι του. Και είχαν δίκιο, αφού ο Ασλάνης είχε πάθος με το σχέδιο για χάρη του οποίου μάλιστα, παιδί ακόμη, έφυγε από το σπίτι του στη Χαλκίδα. Ήταν 16 ετών όταν ανακοίνωνε στους γονείς του –πρόσφυγες και οι δύο, ο πατέρας του από την Κωνσταντινούπολη και η μάνα του από τη Σμύρνη– ότι θα σπουδάσει στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ. «Ο πατέρας μου νόμιζε ότι θα γινόμουν χορευτής και παραλίγο να πάθει έμφραγμα», είχε εξομολογηθεί πρόσφατα στην εφημερίδα News. «Η μητέρα μου κατάφερε και με καμάρωσε στη δεύτερη επίδειξή μου και κατάλαβε ότι το παιδί της είχε ταλέντο. Ο πατέρας μου όμως δεν ζούσε πια για να δει την αξία μου».

Το γεγονός ότι το πρώτο του σπίτι στην Αθήνα ήταν ένα υπόγειο στα Εξάρχεια και ότι κυκλοφορούσε με τρύπια παπούτσια δεν τον πτόησε, αφού η μόδα ήταν η μεγάλη αδυναμία του. Το ταλέντο του ήταν θέμα χρόνου να φανεί και η άνοδός του εντυπωσιακή. Το όνομά του γίνεται παντού γνωστό κι εκείνος είναι πλέον περιζήτητος.

Η showbiz υποκλίνεται στο ταλέντο του, οι επιδείξεις μόδας του και τα λαμπερά πάρτι του γίνονταν αμέσως talk of the town. Επικρατούσε «σκοτωμός» για μια θέση στα ντεφιλέ του και οι κυρίες της κοσμικής Αθήνας απαραίτητα φορούσαν φορέματά του. Επίσης επικρατούσε πανικός για μία συμμετοχή του σε εκπομπές της τηλεόρασης. Δεν ήταν, όμως, μόνο η Ελλάδα. Σε όλες τις μητροπόλεις της μόδας το όνομά του αποτελούσε εγγύηση. Για δύο δεκαετίες μεσουρανούσε, ζώντας μία χλιδάτη ζωή μεταξύ Κολωνακίου και Μυκόνου, όπου έχτισε τη βίλα του. Όλα τα top models της Ελλάδας, με πρώτη και καλύτερη τη Βίκυ Κουλιανού, ήταν δίπλα του, αλλά και διάσημες κυρίες της showbiz (Ρούλα Κορομηλά, Ελένη Μενεγάκη, Μιμή Ντενίση, Βάνα Μπάρμπα και άλλες) είχαν γίνει φίλες του.

Μέχρι που πριν από τέσσερα χρόνια η αγορά «σκάει» λόγω της κρίσης και πλήττεται πρώτα η μόδα. Οι πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα, τα ντεφιλέ άρχισαν να λιγοστεύουν και τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν να τον «πνίγουν». Η αυλαία ξεκινούσε να πέφτει. Τα χρέη διογκώνονταν. Η αρχή του τέλους είχε γραφτεί. Το φινάλε σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του…

Για περισσότερα Νέα κάντε κλικ εδώ



 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share