Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αριστοφάνους 11

25 Αυγούστου 2011
Αριστοφάνους 11

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι, η παράσταση της λαϊκής μουσικοχορευτικής δράσης «Αριστοφάνους 11» του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου Σπείρα Σπείρα συνεχίζεται για επιπλέον 5 παραστάσεις το Σεπτέμβριο, στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση θα ανέβει από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Είκοσι ένας νέοι άνεργοι καλλιτέχνες, παλιά αγαπημένα μέλη της ομάδας, αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, τραγουδούν, πειράζονται, θυμώνουν, αγριεύουν, ουρλιάζουν και προσεύχονται, ραπάρουν, σοκάρουν και ροκάρουν με αποσπάσματα χορικών από τις έντεκα αριστοφανικές κωμωδίες.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της ηθοποιού Αγλαΐας Παππά στο μονόλογο της Λυσιστράτης, του ηθοποιού Βασίλη Βασιλάκη στο μονόλογο του Καρύωνα από τον «Πλούτο» και του Σταμάτη Κραουνάκη στο μονόλογο του Δικαιόπολη από τους «Αχαρνής».

Η ενωτική γραμμή για τα έντεκα έργα είναι ο πόλεμος, κατά τη διάρκεια του οποίου η κωμωδία αναλαμβάνει τα ηνία για να μαρτυρήσει, να διακωμωδήσει και να προβληματίσει. Κυρίως όμως για να αφήσει εξαιρετικά «σπαράγματα» για την ομορφιά και το πώς τα συμφέροντα πάντα κατάφερναν να τη χαλάσουν!

Η παράσταση έχει μουσικό χαρακτήρα. Μαζί με τα όργανα, η μουσική παράγεται από τα σώματα και τα λαρύγγια, όλα στην αρχέτυπη μορφή τους, με έντονο το διονυσιακό στοιχείο. Τα λυρικά μέρη και ο ήχος είναι σύγχρονος, του 21ου αιώνα, βασίζονται όμως στους αρχαίους μουσικούς δρόμους, στην πηγή του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού αλλά και στη βυζαντινή μελωδία.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share