Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε μοναστήρι της Κρήτης

Η ανακοίνωση τη Μονής

23 Απριλίου 2021 15:25
Κορωνοϊός: Κρούσματα σε μοναστήρι της Κρήτης

Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι, στην Κρήτη βρέθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα το μοναστήρι να κλείσει για δύο εβδομάδες.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης καλεί όσους βρέθηκαν στους χώρους της μονής να κάνουν τεστ και να μπουν σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση της Μονής

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το τελευταίο διήμερο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι.

Για το λόγο αυτό, η Ιερά Μονή θα παραμείνει κλειστή για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παρακαλούμε, εάν τυχόν υπάρχουν άνθρωποι που βρέθηκαν στους χώρους της Μονής και ήλθαν σε επαφή με πρόσωπα της Μονής, να προβούν στις απαιτούμενες εξετάσεις ή να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα για όσο διάστημα χρειαστεί, για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός είναι εδώ δυστυχώς και απειλεί το ύψιστο αγαθό της υγείας και το θείο δώρο της ζωής. Ευχόμαστε καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα». Παράλληλα, διαβάστε για τον 17χρονο που διασωληνώθηκε στη Ρίο.

Κρούσματα σε Μοναστήρι στην Κρήτη

Θρίλερ με 68 θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά: Οι συνθήκες εγκατάλειψης και οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις (Video)

Θρίλερ με 68 θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά: Σε συνθήκες εγκατάλειψης και αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή που θυμίζει... «Άουσβιτς» έχουν αναφερθεί – σε καταθέσεις τους στην ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες εβδομάδες - τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά όπου βρήκαν τον θάνατο τον τελευταίο χρόνο 68 συνολικά ηλικιωμένοι.

Ο ιδιωτικός οίκος φροντίδας ηλικιωμένων βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» δικαστικής έρευνας, με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σήμερα από «Το Βήμα» να αναδεικνύουν πιθανόν μία πρωτοφανή, δραματική υπόθεση.

Οίκος «ευγηρίας» στα Χανιά: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την κόλαση που ζούσαν οι ηλικιωμένοι

Στις καταθέσεις αυτές φέρεται να αναδεικνύεται ότι οι θάνατοι των δεκάδων ηλικιωμένων, που αποδόθηκαν από γνωματεύσεις ιατρού σε ανακοπές καρδιάς, σχετίζονται με τις πρωτοφανείς κακουχίες, την ανύπαρκτη περίθαλψη όπως και τις μικρές ποσότητες τροφής που δίνονταν στους άτυχους ηλικιωμένους για λόγους κερδοσκοπίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, υπήρχε μηχανισμός «συγκάλυψης» όταν επιχειρείτο επίσκεψη κάποιου συγγενούς, με την στοιχειώδη συμμόρφωση των χώρων που διέμεναν οι ηλικιωμένοι ή την πρόσκαιρη φροντίδα τους.

Ακόμη καταβάλλονταν, όπως έχει μνημονευθεί, προσπάθεια αποθάρρυνσης των επισκεπτηρίων με επίκληση διασφάλισης της υγείας των ηλικιωμένων και μη αναστάτωσής τους.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι όπως κατέθεσαν νοσηλευτές ένας από τους θανάτους που αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς οφειλόταν σε πτώση του ηλικιωμένου στο πάτωμα και κάταγμα στο κεφάλι του. Επιπλέον εξετάζεται και το ενδεχόμενο ορισμένοι από αυτούς τους θανάτους ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν είχαν «εμφανείς» κληρονόμους, να προέρχονται από σκόπιμες ενέργειες.

Η δημοσιοποίηση της έρευνας υπήρξε από ΜΜΕ στην Κρήτη που κατέγραψαν την εκταφή, το πρωί της Πέμπτης, σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει στο εν λόγω ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων.

Οι δικαστικές Αρχές φέρεται να είχαν γίνει προ αρκετών εβδομάδων δέκτες καταγγελιών για δυσεξήγητο θάνατο ηλικιωμένου. Έτσι, η έρευνα επεκτάθηκε προκειμένου να προσδιορισθούν οι συνθήκες θανάτου των προαναφερόμενων 68 ατόμων μεγάλης ηλικίας.

Σκοπός της δικαστικής έρευνας είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Την ίδια ώρα το γηροκομείο αρνείται τις κατηγορίες, σημειώνοντας διά του δικηγόρου του ότι κανείς από τους ηλικιωμένους τρόφιμους που έχασαν τη ζωή τους δεν πέθανε από κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share