Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Marfin: Η ΕΛ.ΑΣ έχει ταυτοποιήσει τέσσερις υπόπτους

Μαρτυρίες για τις κινήσεις των δραστών

8 Απριλίου 2021 13:01
Υπόθεση Marfin: Η ΕΛ.ΑΣ έχει ταυτοποιήσει τέσσερις υπόπτους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων υπόπτων σχετικά με την υπόθεση της Marfin.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις στη Λεωφόρο Αμαλίας και στη Λεωφόρο Συγγρού, λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου και στο παρακείμενο βιβλιοπωλείο «Ιανός», στις 5 Μαΐου του 2010, αποτελούν -σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ»- τον κύριο «οδηγό» στις έρευνες για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και μία έγκυο.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει ταυτοποιήσει υπόπτους για την υπόθεση Marfin

Υπόθεση Marfin - Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οπτικό υλικό και μαρτυρίες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει οπτικό υλικό και μαρτυρίες για τις κινήσεις των τεσσάρων -τουλάχιστον- δραστών του εμπρησμού της Marfin σε δύο επιθέσεις που ακολούθησαν σε κτίρια του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Λεωφόρο Αμαλίας και της Περιφέρειας Αττικής στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Οι κινήσεις των δραστών αποτέλεσαν μια πορεία «φωτιάς και θανάτου» -σύμφωνα με την Κατεχάκη- που τώρα προσδιορίζεται. Παράλληλα, διαβάστε αναλυτικά όλα τα νέα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν, πώς η Ασφάλεια Αττικής θα διεξάγει τα επόμενα 24ωρα την έρευνα -μετά την εισαγγελική παραγγελία- που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin. Αστυνομικές πηγές θεωρούσαν πιθανό τα όποια αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας να ανακοινωθούν ανήμερα τη θλιβερή επέτειο, στις 5 Μαΐου.

Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία και για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε από αντιεξουσιαστές στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», απέναντι από τη Marfin, την ίδια χρονική στιγμή που παραδιδόταν τις φλόγες η τράπεζα.

Βέβαια, η συγκεκριμένη έρευνα για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου θα εξελιχθεί παράλληλα με εκείνη της Marfin και οι κινήσεις για τις δύο επιθέσεις θα είναι συνολικές.

Από τα νέα στοιχεία προκύπτει ότι η επανεξέταση της υπόθεσης Marfin βασίστηκε σε μαρτυρία και πληροφορίες από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που αποστασιοποιήθηκαν καθώς και από αυτόπτες μάρτυρες που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό.

Τέλος, στοιχεία αντλήθηκαν και από ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη δύο χρόνια μετά το συμβάν, το 2012, από υπηρεσιακούς παράγοντες και το οποίο κατά πληροφορίες περιέχει εκμεταλλεύσιμο υλικό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη της υπόθεσης και μάλιστα σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έγραψε: «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share