Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Κορωνο-συνωστισμός στο συλλαλητήριο παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων!

Κομφούζιο στους δρόμους - Ποιοι είναι κλειστοί

28 Ιανουαρίου 2021 14:37
Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Κορωνο-συνωστισμός στο συλλαλητήριο παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Κορωνο-συνωστισμός επικρατεί στο συλλαλητήριο παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων!

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης σύλλογοι, ομοσπονδίες, σωματεία, καθώς και εργατικά σωματεία. Επίσης στη συγκέντρωση είναι παρόντα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι διαδηλωτές στρέφονται κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και κυρίως κατά της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας και κατά της κατάργησης των "αιωνίων" φοιτητών. Το συλλαλητήριο που ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαρακτηριστικά, η ΔΟΕ ανέφερε ότι "η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, δέκα μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και συρρικνώνουν όλο και περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, διαμέσου του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μία φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία".

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, αλλά και στην ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως "στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας".

Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Κομφούζιο στους δρόμους: Κλειστές Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Σταδίου, Β.Σοφίας από Σέκερη λόγω συλλαλητηρίου

Κλειστοί παραμένουν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου που είναι σε εξέλιξη με αρκετούς δρόμους να παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση περιμετρικά του Συντάγματος.

Αυτή την ώρα, κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

  • Βασ. Σοφίας (κάθοδος), εκτροπή από Σέκερη
  • Λ. Συγγρού (άνοδος), εκτροπή στη Διάκου
  • Πανεπιστημίου, κλειστή
  • Σταδίου, κλειστή από Αιόλου
  • Βασ. Αμαλίας, κλειστή
  • Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στους δρόμους περιμετρικά του Συντάγματος.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share