Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Lockdown: Πάει για τέλη Φεβρουαρίου η άρση του!

Ανοίγουν τα πάντα αλλά το lockdown lockdow! Μήπως θέλουν να μας ελέγχουν;

27 Ιανουαρίου 2021 09:43
Lockdown: Πάει για τέλη Φεβρουαρίου η άρση του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα, δείχνει οτι η παράταση του lockdown πάει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Το χαλαρό lockdown και τα περιοριστικά μέτρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν θα τα ξεφορτωθούμε σχετικά γρήγορα. Πόσω μάλλον μετά και τον χθεσινό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε που πλησιάζει εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 1.000.

Μάλιστα η ανησυχία για το τί θα γίνει τις επόμενες ημέρες, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς από Δευτέρα, θα αυξηθεί η κινητικότητα των πολιτών, καθώς την 1η Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν το λουκέτο τους γυμνάσια και λύκεια, προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές.

Τι θα ανακοινώσει την Παρασκευή η κυβέρνηση

Lockdown: Πάει για τέλη Φεβρουαρίου η άρση του!

Σε δύο μέρες, την Παρασκευή δηλαδή, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων μέχρι τότε, ενδεχομένως να εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα σε κάποιες περιοχές που είναι στο κόκκινο. Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι οτι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει την καθιερωμένη πλέον παράταση του lockdown.

Αυτή και πάλι θα είναι για μία εβδομάδα, ωστόσο έτσι όπως πάνε τα κρούσματα είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο οτι θα ακολουθήσουν και άλλες παρατάσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Και δεν μιλάμε για την χρήση της μάσκας που θα μείνει στην ζωή μας για αρκετούς μήνες ακόμα, αλλά με την αναγκαστική χρήση του δικαιολογητικού μετακίνησης και της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share