Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου: "Οι κυρίες αν δεν έχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν σε δωμάτια ανδρών"

Τα σχόλια δικά σας!

25 Ιανουαρίου 2021 20:45
Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξοργιστική αν μη τι άλλο είναι η τοποθέτηση της "γαλάζιας" υποψήφιας βουλευτού Λάρισας και προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στην πόλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικόμέσο.

Η κ. Αξιόγλου, σημαντικό κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη Λάρισα μίλησε στην ιστοσελίδα tinealarissa.gr, όπου και σχολίασε με ένα "ναι μεν αλλά" επί της ουσίας και με… παραμύθια περί Κοκκινοσκουφίτσας τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Το "γαλάζιο" στέλεχος ανέφερε μεταξύ άλλων πως "οι κυρίες , αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κλπ.".

Οι συγεκριμένες δηλώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες τόσο στη Λάρισα, όσο όμως και από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.

Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου

Η απάντηση της Λένας Αξιόγλου

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στα ΜΜΕ αλλά και στα social media κυρίως το Twitter, η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απάντηση - διευκρίνηση των προηγούμενων δηλώσεών της.

Δείτε την απάντηση που έστειλε η κ. Αξιόγλου στο tinelarissa.gr έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα:

"Αγαπητέ κύριε Βαγγέλη Βουλάγκα, θα ήθελα επ ‘ ευκαιρία των δημοσιευμάτων στο Documento και την Αυγή σχετικά με γνωστοποίηση από κυρία Μπεκατώρου της προσβλητικής παρενόχλησης που δέχθηκε πριν 20 έτη και της σχετικής 24.1.21 συνέντευξής μου σε σας, ότι στόχος μου ήταν στη συνέντευξή μου αυτή να τονίσω ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της γυναίκας είναι σημαντική, γιατί ποτέ δεν ξέρει ΤΑ ΟΡΙΑ του αρσενικού συνομιλητή της, που σ αυτά αναφέρεται και το μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Η κοκκινοσκουφίτσα".

Παρουσιάζει το παραμύθι ότι η γυναίκα "κατασπαράζεται" από τον άνδρα και Ως ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, μολονότι πολιτιστικά έχει εξελιχθεί η κατάσταση και το γυναικείο "ΟΧΙ" είναι"ΟΧΙ", ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού φτάνει η τεστοστερόνη και τα όρια του "ερωτικά εκφραζόμενου" συνομιλητή της.

Ουδόλως μίλησα έτσι, για να θίξω ή για να υπαινιχθώ έλλειψη ηθικού υποβάθρου.

Με εκτίμηση, Ελένη Ι. Αξιόγλου"

'Οι κυρίες αν δεν έχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν σε δωμάτια ανδρών'

Δείτε όλο το απόσπασμα που άναψε "φωτιές" για την υπόθεση Μπεκατώρου

-Τι γνώμη έχετε για την υπόθεση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα από άτομα σε θέση "εξουσίας";

Ότι ,αν και "κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, έκανε άριστα και το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ,έστω και μετά από χρόνια. Η όλη προσωπική της αφήγηση, όπως διατυπώθηκαν οι λεπτομέρειες στα ΜΜΕ, θυμίζει πιστά το παραμύθι της "Κοκκινοσκουφίτσας". Η "Κοκκινοσκουφίτσα" είχε ρητή οδηγία από τη μητέρα της "μην βγείς από το δρόμο σου" και εκείνη επειδή "δεν ήξερε τι κακό ζώο ήταν αυτός ο λύκος και δεν τον φοβήθηκε καθόλου" , βγήκε στο λιβάδι να μαζέψει άνθη και ο λύκος πήγε και παραπλανητικά φόρεσε τα ρούχα της γιαγιάς , φόρεσε τα γυαλιά της ,αφού έφαγε και τη γιαγιά. Όταν ο κυνηγός έκοψε το στομάχι του λύκου και έβγαλε ζωντανές και τη γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα, αυτή είπε όσο ζώ δεν θα ξαναβγώ από το δρόμο μου. ΚΑΙ έκτοτε δεν την ξαναπείραξε κανείς!". Τα παραμύθια έχουν διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και το μήνυμα είναι αυτό που από μικρές εμείς τουλάχιστο από καππαδοκικές και μικρασιάτικες οικογένειες ξέραμε ότι "οι κυρίες , αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κλπ".

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπληξη και αποτροπιασμός

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας αναφέρει:

"Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις και οι έμμεσες αναφορές της δικηγόρου και υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία, φίλης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατ’ ομολογία της, Ελένης Αξιόγλου, σχετικά με το μείζον ζήτημα των αποκαλύψεων της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη από μεγαλοστέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Φράσεις όπως "οι κυρίες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών", αλλά και η σύνδεση πραγματικών περιστατικών με … παραμύθια, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται προσπαθούν να λύσουν, επιτείνουν τα ενοχικά αισθήματα των γυναικών και αθωώνουν δια του επιχειρήματος "τα ήθελες και τα έπαθες" τις εγκληματικές ενέργειες του εκάστοτε θύτη.

Δυστυχώς, δηλώσεις όπως αυτές της κας Αξιόγλου, μας αναγκάζουν να θυμηθούμε ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΙΟ που ξεμπρόστιασε με θάρρος η Σοφία Μπεκατώρου, ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επί δεκαετίες παράγοντας της Ομοσπονδίας που βρέθηκε σήμερα στο μάτι του κυκλώνα των αποκαλύψεων.

Μεγαλύτερο ακόμα αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι η κα Αξιόγλου είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών Λάρισας! Φαίνεται ότι και οι λέξεις χάνουν πλέον το νόημά τους με αυτούς που δυστυχώς μας κυβερνούν…"

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share