Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επίθεση με μαχαίρι κατά τριών Ρώσων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη

Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια της επίθεσης

25 Ιανουαρίου 2021 16:08
Επίθεση με μαχαίρι κατά τριών Ρώσων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ένας άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε σε βάρος τριών Ρώσων τουριστών το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο γυναίκες και ο ένας άντρας τραυματίστηκαν από την επίθεση όμως δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης. Παράλληλα σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι Τούρκοι, καθώς «στοκάρουν» ρύζι και μακαρόνια λόγω πληθωρισμού.

Τουρκία: Ανενόχλητη από τις αμερικανικές κυρώσεις - "Σύντομα θα πετούμε συνεχώς με drones πάνω από την Ευρώπη"

Τουρκία: Για ακόμη μία φορά συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία μέσα από δηλώσεις της όπου από ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνει παρά τις αμερικανικές κυρώσεις που έχει υποστεί. Επίσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι το 2020 ήταν μια αρκετά προβληματική χρονιά για τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα η Τουρκία δεν φαίνεται να το βάζει κάτω διότι ύστερα και από τις αμερικανικές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί εκείνη φαίνεται να επιμένει ότι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλει.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία.

Τουρκία: Οι πτήσεις πάνω από την Ευρώπη με drones

Ειδικότερα η Τουρκία φαίνεται πως δεν πτοείται από τις αμερικανικές κυρώσεις στη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της (SSB) και τον πρόεδρο της Ισμαήλ Ντεμίρ, καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, εξέφρασε την επιθυμία του να πετούν τουρκικά drones πάνω από την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή που η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, υπό το πρίσμα των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών, ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας εξήγησε ότι οι επενδύσεις της χώρας στον αμυντικό τομέα, έχουν ως στόχο την εξαγωγή των τουρκικών drones σε ευρωπαϊκά κράτη, δίχως να λαμβάνουν υπόψη σοβαρά το όποιο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

Σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης, στο τρίτο φόρουμ αμυντικών βιομηχανιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας τόνισε ότι οι επενδύσεις που πραγματοποίησε η Τουρκία τα τελευταία πέντε χρόνια, «θα μετατρέψουν τη χώρα σε μεγάλη δύναμη στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών».

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.

Οι αμυντικές βιομηχανίες στην Τουρκία

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι αμυντικές βιομηχανίες στην Τουρκία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που εγγυώνται την ανεξαρτησία της χώρας και ότι η αξία των εξαγωγών τους υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος Υπουργός συνέχισε, η Άγκυρα επιδιώκει να αυξήσει το ποσοστό της εγχώριας παραγωγής στις αμυντικές βιομηχανίες στο ποσοστό του 75%, έως το έτος 2023, ενώ ακόμα πρόσθεσε ότι η συνολική αξία των αμυντικών βιομηχανιών στην Τουρκία αυξήθηκε σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2002.

Είναι φυσικό ότι αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να δημιουργούν προβληματισμό, ωστόσο οι σχεδιασμοί της Άγκυρας δεν είναι δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν, καθώς τους επόμενους μήνες αναμένεται να φανεί και η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share