Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Ρον Κάμπελ (Video)

O σκηνοθέτης της σειράς κινουμένων σχεδίων των Beatles και του Yellow Submarine

25 Ιανουαρίου 2021 14:21
Πέθανε ο Ρον Κάμπελ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο Ρον Κάμπελ, σκηνοθέτης για μεγάλο μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων των Beatles αλλά και στο φιλμ, Yellow Submarine. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον επί χρόνια συνεργάτη του, Scott Segelbaum. Επίσης "έφυγε" από τη ζωή λόγω του κορωνοϊού και ο ηθοποιός Tommy Lister Jr.

«Ο Κάμπελ ήταν ένας αγαπητός φίλος και συνεργάτης για πάνω από μία δεκαετία. Ο θάνατός του αφήνει πίσω ένα μεγάλο κενό», είπε ο Segelbaum.

Ο Κάμπελ γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1939, στο Σέιμορ, μια μικρή πόλη της Αυστραλιανής πολιτείας Βικτώριας, που εκπαιδεύτηκε στο Swinburne Art Institute στη Μελβούρνη. Ξεκίνησε την καριέρα του στο animation στα τέλη της δεκαετίας του '50, σύντομα δουλεύοντας σε αγαπημένα όπως Beetle Bailey και Krazy Kat.

Σκηνοθέτησε την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, The Beatles, η οποία προβλήθηκε από το 1965-1969. Η σειρά περιελάμβανε τη μουσική των Beatles με ηθοποιούς να εκφράζουν τους χαρακτήρες των John, Paul, George και Ringo. Τα περισσότερα από τα επεισόδια δημιουργήθηκαν στο Artransa Park Studios στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η σειρά έκανε το ντεμπούτο της στις 25 Σεπτεμβρίου 1965 και έπιασε αμέσως μεγάλες ακροαματικότητες στην Αμερική.

Στη συνέχεια, ο Campbell μετακόμισε στις ΗΠΑ για να εργαστεί στο στούντιο Hanna-Barbera και συνέχισε να γράφει και να παράγει κινούμενα σχέδια.

Το στούντιο του στο Χόλιγουντ, Ron Campbell Films, Inc., δημιούργησε και σκηνοθέτησε το animation για το The Big Blue Marble, το οποίο κέρδισε πολλά βραβεία, όπως ένα Peabody for Excellence in Broadcasting και ένα Emmy για το Best Children's Show.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο Campbell, σε συνεργασία με τον φίλο και τον συνάδελφό του, Duane Crowther, ζωγράφισε πολλές σκηνές στην ταινία μεγάλου μήκους των Beatles 'Yellow Submarine”.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έγραψε την ιστορία της επιτυχημένης σειράς Hanna-Barbera, The Smurfs. Ο Campbell παρήγαγε επίσης πολλές άλλες επιτυχίες της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Flintstones και των Jetsons. Ήταν επίσης μέρος της αρχικής ομάδας που δημιούργησε τη σειρά Scooby Doo.

Ο Κάμπελ ξόδεψε μεγάλο μέρος της δεκαετίας του '90 για το Rugrats, το Rocket Power και τα ενήλικα κινούμενα σχέδια, Duckman.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share