Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Βουλή - Βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα!

Θα πραγματοποιηθούν τεστ σε όλο το προσωπικό

25 Ιανουαρίου 2021 12:21
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Βουλή - Βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, και στις υγειονομικές Αρχές, καθώς έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα του ιού. Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε πως ο γιος του, Ορφέας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, τρεις υπαλλήλους υπηρεσιών και ένα αξιωματικό της φρουράς του κοινοβουλίου.

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλή

Οι υπάλληλοι δεν προβληματίζουν τις υγειονομικές Αρχές, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ενταχθεί στο σύστημα της τηλεργασίας και δεν προσέρχονταν στα κτήρια της Βουλής.

Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία για το μέλος της φρουράς, καθώς έδινε καθημερινά το «παρών» στην υπηρεσία του γι΄ αυτό και θα πραγματοποιηθούν τεστ σε όλο το προσωπικό της ασφάλειας.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος του Μεξικού (Video)

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, 67 ετών, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ενώ, όσον αφορά στη χώρα μας με μια ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό.

Ο βετεράνος κεντροαριστερός πολιτικός διευκρίνισε ότι παρουσιάζει «ήπια» συμπτώματα της COVID-19, παρακολουθείται από γιατρούς και εξέφρασε αισιοδοξία.

«Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι μολύνθηκα» από τον νέο κορωνοϊό, ανέφερε ο Λόπες Ομπραδόρ μέσω του προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. «Έχω ήπια συμπτώματα» της COVID-19 και «υποβάλλομαι ήδη σε ιατρική θεραπεία», πρόσθεσε ο μεξικανός πρόεδρος.

Ο αρχηγός του κράτους, που συνέχιζε κανονικά σχεδόν όλες τις δραστηριότητές του παρά την πανδημία, έκανε γνωστό ότι η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησής του, η Όλγα Σάντσες, θα τον αντικαθιστά για όσο χρειαστεί.

Ο Λόπες Ομπραδόρ διαβεβαίωσε πάντως πως συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία. «Για παράδειγμα, αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) θα έχω τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο (της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν», σημείωσε.

Ο πρόεδρος συμμετείχε σε τρεις δημόσιες συγκεντρώσεις τις τελευταίες ημέρες, με πιο πρόσφατη μια στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, στα βόρεια της χώρας.

Ο Λόπες Ομπραδόρ είναι καρδιοπαθής. Είχε νοσηλευτεί το 2013 σε ιδιωτικό νοσοκομεία. Είναι εξάλλου γνωστό πως έχει αρτηριακή υπέρταση. Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ δεν φόραγε ποτέ μάσκα όταν εμφανιζόταν δημόσια. Χρησιμοποιούσε πάντως μάσκα στις μετακινήσεις του, κυρίως στα αεροσκάφη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share