Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

SMS 13033: Επίσημη απάντηση για τον κόφτη (Video)

Τι άλλο εξετάζεται

25 Ιανουαρίου 2021 11:48
SMS 13033: Επίσημη απάντηση για τον κόφτη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

SMS 13033: Κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξει «κόφτης» στα SMS εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ενώ, «απειλές» πέταξε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε το Σαββατοκύριακο κυρίως στην Αθήνα μετά το άνοιγμα της αγοράς.

«Δεν θα μπει κόφτης στα SMS» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί καθώς το SMS σχεδιάστηκε να έχει την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι υπάρχει αύξηση 13% στα μηνύματα λόγω ανοίγματος της αγοράς, με τα SMS που στέλνονται κάθε εβδομάδα να αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε, τέλος, απόλυτα αρνητικά στην ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για κατάργηση κάποιου εκ των κωδικών στο SMS απαντώντας «δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθούν κωδικοί για SMS».

SMS 13033

SMS 13033: Οι σκέψεις για χρονόμετρο

Αντίθετα επιβεβαίωσε ότι μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα στη λογική του «χρονόμετρου» καθώς «γίνονται συζητήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης». Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει η πλατφόρμα e-katanalotis.

Με ειδική εφαρμογή που θα πρέπει να κατεβάσει ο πολίτης στο κινητό του αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά θα υπάρχει «κλεψύδρα», προκειμένου να μην ξεπερνά το επιτρεπόμενο χρονικό όριο.

Συνεπώς, αν ξεπερνά τις 2 ώρες και ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εφόσον αποφασιστεί αυτή η λύση η εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική σε όλους του πολίτες. Και δεν θα αντικαταστήσει το μήνυμα στο 13033, αλλά θα το συμπληρώσει. Βέβαια, όλα αυτά ακόμη μελετώνται, όπως και ο «κόφτης» στα SMS, ο οποίος όμως σκοντάφτει στα προσωπικά δεδομένα, τα οποία το υπουργείο ψηφιακής μεταρρύθμισης δεν κρατά.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share