Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πτήσεις μετέφεραν μετρητά στην Ελλάδα το 2011-12!!!

26 Αυγούστου 2013
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πτήσεις μετέφεραν μετρητά στην Ελλάδα το 2011-12!!!

«Κάποια στιγμή το 2011 στην Ελλάδα οι τράπεζες είχαν μείνει μόνο με 10ευρα», είναι μερικές μόνο από τις αποκαλύψεις-βόμβα της Daily Mail για τις μυστικές πτήσεις με δισεκατομμύρια μετρητών προς την Ελλάδα...Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για μυστικές αποστολές χαρτονομισμάτων από την τρόικα προς την Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011, παρά τις απειλές που απηύθυνε επισήμως περί μη καταβολής της δόσης του δανείου της περιόδου εκείνης, κάνει λόγο δημοσίευμα της Daily Mail. Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ήταν γνωστό πως η Ελλάδα ξέμενε από ρευστό -τουλάχιστον μεταφορικά. Τον Ιούνιο του 2011 μετά από πολύμηνη στασιμότητα στο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, η τρόικα που ουσιαστικά ήλεγχε την χώρα έχασε την υπομονή της. Ξεκαθάρισε πως δεν θα εκταμιεύσει την τελική δόση του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2010.Αυτά τα τελευταία 12 δισ. ευρώ η Ελλάδα τα χρειάζονταν απεγνωσμένα για να πληρώσει συντάξεις, μισθούς και τόκους του τεράστιου χρέους της. Ήταν χρηματοδότηση που η χώρα δεν θα μπορούσε να βρει ούτε από την φορολόγηση των κατοίκων της, ούτε όμως και από τις χρηματοοικονομικές αγορές.Αυτό όμως που δεν γνώριζε ο περισσότερος κόσμος ήταν ότι η Ελλάδα ξέμενε από ρευστό και στην κυριολεξία. Υπήρχαν ελλείψεις σε όλα τα χαρτονομίσματα πέραν του νομίσματος των 10 ευρώ.

Η Ελλάδα είχε απαντήσει στην απειλή της τρόικας να «παγώσει» την δόση των 12 δισ. ευρώ, με το να αποσύρει ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς με ταχύτητα ρεκόρ. Σύντομα δεν θα υπήρχαν αρκετά χαρτονομίσματα ευρώ στη χώρα για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός των Ελλήνων που προσπαθούσαν να πάρουν χρήματα μέσω ΑΤΜ και τραπεζών.Και έτσι ενεργοποιήθηκε ένα μυστικό σχέδιο. «Μιλάμε για τον Ιούνιο του 2011», δήλωσε στον δημοσιογράφο της Daily Mail ανώτατος αξιωματούχος που επέβλεπε την διάσωση της Ελλάδας. «Οι Έλληνες έβγαζαν 1 με 2 δισ. ευρώ κάθε μέρα από το τραπεζικό σύστημα. Οι Έλληνες έπρεπε να στείλουν στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιταλία για να παραλάβουν χαρτονομίσματα. Έφτασε σε αυτό το σημείο». Μια δεκαετία αφότου εγκατέλειψε την δραχμή, η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με την καταστροφική πραγματικότητα ότι δεν είχε την εξουσία να αντιμετωπίσει την ζήτηση για χαρτονομίσματα από τους πολίτες της.Μπορούσε να κόψει μεταλλικά νομίσματα και είχε επίσης τις μήτρες για την εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 10 ευρώ. Όμως τα μεταλλικά νομίσματα και τα 10ευρα δεν θα ικανοποιούσαν τη ζήτηση. Μόνο η γερμανική Bundesbank, η Εθνική Τράπεζα της Αυστρίας και οι Λουξεμβούργιοι έχουν μήτρες για χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η ελληνική ζήτηση για χαρτονομίσματα είχε σχεδόν τριπλασιαστεί και εν μέσω του περυσινού εκλογικού αναβρασμού, χρειάστηκε και πάλι να γίνουν μυστικές αποστολές όπως αυτές του 2011.Η απάντηση ήταν ασυνήθιστη. Ενώ δημοσίως εκδίδονταν απειλές προς τους Έλληνες, ιδιαιτέρως η τρόικα εξουσιοδοτούσε στρατιωτικά και εμπορικά αεροσκάφη να φέρουν δισεκατομμύρια ευρώ σε κάθε πτήση, με στόχο όχι μόνο να διατηρήσουν την κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά και να διατηρήσουν το ίδιο το ενιαίο νόμισμα.Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας ανησυχούσαν, καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, εξήγησε πως εάν δεν ικανοποιηθεί η ζήτηση για χαρτονομίσματα, θα δημιουργούνταν η εντύπωση πως οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τους καταθέτες. «Θα προκαλούσε κατάρρευση της εμπιστοσύνης με σοβαρές συνέπειες για την χρηματοοικονομική σταθερότητα και την γενική προοπτική της χώρας», ανέφερε ο αξιωματούχος στην Daily Mail.

Και ένα bank run θα μεταδίδονταν γρήγορα στην Μεσόγειο.Η αερομεταφορά ήταν το πρώτο μόνο στάδιο της αποστολής, σύμφωνα με την Daily Mail, αφού πραγματοποιήθηκαν ίσως και εκατοντάδες διαδρομές με φορτηγά και πλοία προκειμένου να μεταφερθούν τα νέα νομίσματα στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά ώστε οι τράπεζες να έχουν αρκετά χαρτονομίσματα για να ανταποκριθούν στην ζήτηση από τους καταθέτες.Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή η επιχείρηση προχώρησε χωρίς να το αντιληφθεί κανένας, σχολιάζει η Daily Mail. Ενώ όμως οι Έλληνες πολίτες θεωρούσαν ότι τα ΑΤΜ συνεχίζουν να λειτουργούν, ωστόσο, κάτω από τη μύτη τους, συντελούνταν μια νομισματική επανάσταση. Η αξία των νομισμάτων σε κυκλοφορία στην Ελλάδα διπλασιάστηκε από τα 19 δισ. το 2009 στα 40 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2011.Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 το σύνολο είχε αγγίξει τα 48 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 10 δισ. τουλάχιστον -ίσως και περισσότερα- είχαν έρθει μέσω μυστικών αερομεταφορών. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες το 2011 και 2012, ωστόσο μόνο το ένα τρίτο από αυτά δαπανήθηκε. Άλλο ένα τρίτο βγήκε στο εξωτερικό για επενδύσεις, ενώ ένα τρίτο κρύφτηκε κάτω από τα ...στρώματα.

πηγή: newsbomb.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share