Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μόλις ανακοινώθηκε: Το νέο, απάνθρωπο μέτρο στα σχολεία!

Θα σας εξοργίσει!

25 Ιανουαρίου 2021 10:05
Μόλις ανακοινώθηκε: Το νέο, απάνθρωπο μέτρο στα σχολεία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο πριν το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή προανήγγειλε την επιβολή προστίμων στους μαθητές που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους κανόνες ακριβώς όπως συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους πολίτες, προαναγγέλοντας… πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφωθούν.

«Τι θα συμβεί στην περίπτωση που κάποιος μαθητής μείνει με την παρέα του στην πλατεία μετά το σχολείο;», ρωτήθηκε η κ. Μακρή, με την ίδια να απαντά: «Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως κανένας μαθητής δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία πως «γυρνά σπίτι του από το σχολείο» καθώς αναμένεται να οριστεί συγκεκριμένος «επιτρεπτός χρόνος μετάβασης από το σχολείο στο σπίτι. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος», ξεκαθάρισε η υφυπουργός.

Μένει μόνο να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των μαθητών!

Σχολεία: Τι ισχύει από 1η Φεβρουαρίου; Μέτρα και μεταφορά διαγωνισμάτων στο Β’ τετράμηνο

Σχολεία: Μετά από ένα διάστημα δυόμιση μηνών θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Τι θα ισχύει από 1η Φεβρουαρίου; Ποια θα είναι τα μέτρα;

Όπως ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή 22/01 -δείτε εδώ τις ανακοινώσεις-, την επόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία τους. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα λύκεια στις αποκαλούμενες "κόκκινες" περιοχές, τις περιοχές δηλαδή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές

Όπως ανακοινώθηκε, τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία. Έτσι, μετατίθεται σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων το τι μέλει γενέσθαι για τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δομές.

μέτρα για σχολεία από 1η Φλεβάρη

Τα μέτρα πρόληψης στα σχολεία

Το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα "φέρει" μαζί του και μέτρα πρόληψης, όπως είναι αναμενόμενο. Αυτά θα είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών
  • Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
  • Χρήση αντισηπτικών
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί
  • Τακτικοί αερισμοί των χώρων
  • Ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
  • Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
  • Επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα.
  • Επιπλέον των παραπάνω, θα συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία.

Τι θα ισχύσει με τα σχολεία στις "κόκκινες" περιοχές

Όσον αφορά στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν δια ζώσης, ενώ τα λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Όσον αφορά στα λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αυτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Μεταφορά διαγωνισμάτων στο Β' τετράμηνο

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται η μεταφορά των διαγωνισμάτων του Α' τετραμήνου στο Β' τετράμηνο, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η γραπτή δοκιμασία δια ζώσης εγκαίρως. Όπως αναφέρεται σχετικά στην εγκύκλιο, που υπογράφει η αρμόδια υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, "εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο η ωριαία γραπτή δοκιμασία, αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο".

Έτσι, οι βαθμολογίες του Α΄τετραμήνου μπορεί να διαμορφωθούν και χωρίς την ύπαρξη διαγωνίσματος, αλλά με βάση την απόδοσή τους στην τάξη (φυσική και ηλεκτρονική) και από τα τεστ που έδωσαν στις τάξεις δια ζώσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share