Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Lockdown όλο το καλοκαίρι; Τι αποκάλυψε ο Χαράλαμπος Γώγος (Video)

Συναγερμός με την εμφάνιση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στη χώρα μας!

25 Ιανουαρίου 2021 09:43
Κορωνοϊός: Lockdown όλο το καλοκαίρι; Τι αποκάλυψε ο Χαράλαμπος Γώγος (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Σε μία αποκάλυψη προέβη ο καθηγητής Παθολογογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σχετικά με το αν πρόκειται να έχουμε lockdown και το καλοκαίρι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ. Παράλληλα, αλλαγές στην καθημερινότητά τους θα δουν οι πολίτες της χώρα από σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου καθώς η κυβέρνηση αλλά και οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι ανακοίνωσαν μερική άρση μέτρων εν μέσω του lockdown για τον κορωνοϊό

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι τα μέτρα ατομική προστασίας θα τα έχουμε για μεγάλο διάστημα ακόμα δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα περάσουμε και το καλοκαίρι με τέτοια μέτρα. Όμως δε θα έχουμε lockdown και περιοριστικά μέτρα που θα επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί η χώρα εκ νέου σε lockdown, επισήμανε ότι «πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε αλλά αν προσέξουμε τώρα και τηρούμε τα μέτρα, θα πάμε καλύτερα. Όπως βλέπετε, παρά το γεγονός ότι βλέπουμε αυτές τις εικόνες, η ροή των κρουσμάτων είναι χαμηλή».

Κορωνοϊός: Συναγερμός με την εμφάνιση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στη χώρα μας

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μετά την εμφάνιση μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού. Ο καθηγητής Παθολογογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ επισήμανε ότι τα κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού αλλάζει τα δεδομένα κυρίως ως προς την επιτήρηση που πρέπει να έχουμε αυτή τη στιγμή για να μπορούμε να καταγράψουμε τι γίνεται ακριβώς με τα μεταλλαγμένα στελέχη.

Χαράλαμπος Γώγος

«Πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση αυτών που έρχονται από το εξωτερικό και ιχνηλάτηση για τη διασπορά τους. Είναι μια πιο πολύπλοκη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη εντοπίζονται κυρίως σε Αθήνα και Κρήτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, εκτός από τη μετάλλαξη που προέρχεται από τη Βρετανία, έχουν εντοποστεί δύο ακόμα από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, οι οποίες φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτικές.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία, σύμφωνα με τον κ. Γώγο είναι αφενός ότι μπορεί να υπάρχει αδυναμία ελέγχου των αντισωμάτων που υπάρχουν ήδη από το προηγούμενο στέλεχος, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος που είχε νοσήσει, μπορεί να επαναμολυνθεί και αφετέρου τίθεται και θέμα θεραπείας και με τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία στρέφονται προς συγκεκριμένο στέλεχος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share