Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Απειλές» Νίκου Σύψα: «Δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά με τέτοιες εικόνες» (Video)

Έρχεται «lockdown» στα μαγαζιά!

25 Ιανουαρίου 2021 08:45
«Απειλές» Νίκου Σύψα: «Δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά με τέτοιες εικόνες» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Απειλές» πέταξε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε το Σαββατοκύριακο κυρίως στην Αθήνα μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Ο ίδιος εξέφρασε την «μεγάλη απογοήτευσή» του, όπως είπε, καθώς διευκρίνισε πως «δεν είχαμε συμφωνήσει αυτό, αυτό ήταν παράλογο, παίζουμε με τη φωτιά».

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς, λέγοντας πως «πρέπει να επιληφθεί η Επιτροπή».

Ο ίδιος δήλωσε πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα.

Ο κ. Σύψας υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ο κ. Σύψας δήλωσε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως με αυξημένη θνησιμότητα, ενώ προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζεται από το εμβόλιο.

«Τα σχολεία μπορεί να ξανακλείσουν» - Εφιαλτικό «όνειρο» Νίκου Σύψα για τα παιδιά (Video)

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον Γιώργο Παπαδάκη ο Νίκος Σύψας. Παράλληλα, «ρουκέτα» έριξε και χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση 2 εβδομάδων το lockdown!

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία και ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κάθε εβδομάδα.

«Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες» είπε ο Νίκος Σύψας, προσθέτοντας ότι ««Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός από τους γονείς και τους συνοδούς των παιδιών.

«Το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε. Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων. Σε κάθε όμως περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο» σημείωσε.

«Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας. Και πρόσθεσε: «Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμου».

Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία. «Δυστυχώς στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα, την βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό σημείωσε ότι δεν είναι τρομακτικά αισιόδοξος και εκτιμά ότι μέχρι τον Ιούνιο θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share