Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Εστίαση: Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια - Δήλωση «φωτιά» (Video)

Αντίστροφη μέτρηση για χιονοδρομικά, πρακτορεία ΟΠΑΠ

24 Ιανουαρίου 2021 14:48
Εστίαση: Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια - Δήλωση «φωτιά» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εστίαση: Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown, όσον αφορά τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια, αναφέρθηκε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στο Open TV είπε: «Η αγορά πήγε καλά την προηγούμενη εβδομάδα», ωστόσο έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων ύστερα από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκη έξω από τα καταστήματα. «Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Ο κόσμος φορούσε μάσκες και τηρούσε αποστάσεις».

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown. Όπως ξεκαθάρισε το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή».

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν».

Και κατέληξε: «Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share