Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες ημέρες - Προβληματίζει ο συνωστισμός στα καταστήματα

Μετά τις ουρές στα μαγαζιά, υπάρχει μεγάλος φόβος!

24 Ιανουαρίου 2021 09:00
Κορωνοϊός: Ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες ημέρες - Προβληματίζει ο συνωστισμός στα καταστήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός στους ειδικούς μετά τις χθεσινές εικόνες σε μεγάλες κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με το φόβο μίας νέας έξαρσης της πανδημίας.

Οι χθεσινές εικόνες έδειχναν εκατοντάδες κόσμου σε δρόμους να περπατούν, όπως και δεκάδες να περιμένουν σε ουρές έξω από καταστήματα για να μπουν μέσα και να ψωνίσουν.

Μπορεί οι περισσότεροι να φορούσαν μάσκες, ωστόσο η τήρηση των αποστάσεων ήταν αδύνατον να τηρηθεί. Και αυτές οι εικόνες λόγω των εκπτώσεων αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε υπάρχει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις.

φόβοι ειδικών για αύξηση κρουσμάτων

27 μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανησυχούν οι ειδικοί από τη νέα μόλυνση με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, καθώς εντοπίστηκε στην κοινότητα και δεν προκύπτουν ταξίδια στο εξωτερικό ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ένα ακόμη κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την παραλλαγή του ιού στη χώρα μας σε 27. Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι καθώς το νέο αυτό κρούσμα εντοπίστηκε στην κοινότητα και είναι «ορφανό» δηλαδή το άτομο δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε προκύπτει επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 605 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 256 στην Αττική, που προβληματίζει τους ειδικούς. Έγιναν 30.966 διαγνωστικά τεστ (μοριακά και rapid). 292 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 24 ακόμη άνθρωποι κατέληξαν από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο και 5.622 από την αρχή της πανδημίας.

Κορωνοϊός ανησυχία ειδικών

Προβληματίζει η Αττική

Σε ωρολογιακή βόμβα για την πορεία της πανδημίας μπορούν να εξελιχθούν οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής, με κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους πλέον πολυπληθείς δήμους της χώρας. Η εξίσωση κρούσματα, νοσηλείες και πληρότητα ΜΕΘ για την Αττική είναι o μόνιμος πονοκέφαλος των λοιμωξιολόγων που βλέπουν τις μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα να υποχωρούν, όχι όμως και στο λεκανοπέδιο.

Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής αποτελούν τις τελευταίες ημέρες μόνιμο πονοκέφαλο των λοιμωξιολόγων, καθώς Ασπρόπυργος και Αχαρνές βρίσκονται κοντά στα δυτικά προάστια, με κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους πλέον πολυπληθείς δήμους της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα στη Δυτική Αθήνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share