Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται...» - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου

«Ψυχρή εισβολή» και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού

22 Ιανουαρίου 2021 22:13
«Από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται...» - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, καθώς σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται πολλές βροχές ειδικά στα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ το σαββατοκύριακο η κακοκαιρία θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται νέα κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών.

«Ο καιρός θα εμφανίζει μια ιδιαίτερη εμμονή στη βορειοδυτική χώρα τα επόμενα 24ωρα με συνεχείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα πολύ ορεινά, επαναλαμβάνοντας και τον κίνδυνο απότομου λιωσίματος των χιονιών, άρα και της πιθανότητας εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων», αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από την Τρίτη το βράδυ αναμένεται εκ νέου πτώση θερμοκρασίας, όχι στα επίπεδα εκείνης που προκάλεσε η προηγούμενη ψυχρή εισβολή, ενώ ακόμα δεν είναι δεδομένες οι περιοχές που θα σημειωθούν και πάλι χιονοπτώσεις, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Επίσης, ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί πως έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, καθώς «αναμένουμε τρία κύματα κακοκαιρίας, το ένα πιο ισχυρό από το άλλο».

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες και βροχές - Σε ποια μέτωπα θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Από ότι φαίνεται ο καιρός κάνει μεγάλη στροφή και έρχονται αρκετές καταιγίδες και βροχές τις επόμενες μέρες. Επίσης ο Τάσος Αρνιακός ανέφερε στην αναλυτική του πρόγνωση ότι οι βροχές και τα χιόνια δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Συγκεκριμένα ο καιρός φαίνεται ότι αλλάζει αρκετά απότομα από το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου όπου και θα ξεκινήσουν καταιγίδες και βροχές.

Έρχεται μεγάλη καταιγίδα το σαββατοκύριακο.

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Ποιες μέρες αλλάζει ο καιρός

Ειδικότερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Τις επόμενες μέρες αναμένονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Κακοκαιρία και πάλι και η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη επιδείνωση θα έρθει από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

  1. Από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).
  2. Από το απόγευμα της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

Το σαββατοκύριακο έρχεται μεγάλη καταιγίδα.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι

Θυελλώδεις νοτιάδες εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share