Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα παράταση του lockdown!

Οι εξαιρέσεις μετακίνησης μετά τις 21:00 - Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

22 Ιανουαρίου 2021 18:44
Κορωνοϊός: Νέα παράταση του lockdown!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Την παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα κατά την οποία θα ισχύουν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας το απόγευμα της Παρασκευής

Δηλαδή, διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00! Υπενθυμίζεται, πως οι πολίτες για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται να μετακινούνται πέραν πολύ συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Οι εξαιρέσεις στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

  • Στο χρονικό πλαίσιο αυτό, επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες μετακινήσεις που αφορούν:
  • Εργαζόμενους που έχουν τη σχετική βεβαίωση εργοδότη.
  • Σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Βόλτα με κατοικίδιο ζώο κοντά στην κατοικία.

Συγκεκριμένα, για εκείνους για τους οποίους συντρέχει λόγος υγείας και για όσους κινούνται με το κατοικίδιο ζώο τους κοντά στην κατοικία τους, ισχύουν οι κωδικοί 2 και 6, αντίστοιχα, που πρέπει να στέλνονται με SMS στο 13033 ή στη χειρόγραφη φόρμα μετακίνησης.

Δυνατότητα μετακίνησης 3 ημερών για φοιτητές που θέλουν να ξενοικιάσουν

Ταυτόχρονα, δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να πάνε εντός 72 ωρών, να αδειάσουν/ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό την λήξη του μισθωτηρίου από το TaxisNET.

Δεν ξεκινά ψάρεμα και κυνήγι - Εξαιρούνται τρεις νομοί - Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Δεν επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι με μοναδική εξαίρεση τρεις περιοχές: Ροδόπη, Έβρος και Ξάνθη. Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε 4 άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες στους παραβάτες.

Από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε αυτές τις περιοχές παρατείνονται τα «σκληρά» lockdown – Ανησυχία για τον Δήμο Αχαρνών

Παρατείνονται επίσης τα πρόσθετα μέτρα σε Βοιωτία, Σπάρτη, Εορδαία, στον Κρόκο και στα Σιάτιστα Κοζάνης, καθώς και στον Ασπρόπυργο και τις Αχαρνές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις Αχαρνές, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται παρά τα πρόσθετα μέτρα. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα στην περιοχή.

Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα μέτρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share