Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες και βροχές - Σε ποια μέτωπα θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Από το σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσει η κακοκαιρία

22 Ιανουαρίου 2021 12:03
Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες και βροχές - Σε ποια μέτωπα θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Από ότι φαίνεται ο καιρός κάνει μεγάλη στροφή και έρχονται αρκετές καταιγίδες και βροχές τις επόμενες μέρες. Επίσης ο Τάσος Αρνιακός ανέφερε στην αναλυτική του πρόγνωση ότι οι βροχές και τα χιόνια δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Συγκεκριμένα ο καιρός φαίνεται ότι αλλάζει αρκετά απότομα από το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου όπου και θα ξεκινήσουν καταιγίδες και βροχές.

Έρχεται μεγάλη καταιγίδα το σαββατοκύριακο.

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Ποιες μέρες αλλάζει ο καιρός

Ειδικότερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Τις επόμενες μέρες αναμένονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Κακοκαιρία και πάλι και η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη επιδείνωση θα έρθει από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

  1. Από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).
  2. Από το απόγευμα της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

Το σαββατοκύριακο έρχεται μεγάλη καταιγίδα.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι

Θυελλώδεις νοτιάδες εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share