Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόλος: Γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και λίγες μέρες μετά ξαναβρέθηκε μέσα λόγω του κορωνοϊού

Είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που δεν φαίνεται απίστευτο

22 Ιανουαρίου 2021 10:26
Βόλος: Γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και λίγες μέρες μετά ξαναβρέθηκε μέσα λόγω του κορωνοϊού

Βόλος: Όπως είναι γνωστό η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή και αυτό φαίνεται καθημερινώς από την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα. Επίσης η Παγώνη σήμανε συναγερμός με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα και τι πρέπει να γίνει με αυτούς.

Συγκεκριμένα στο Βόλο έγινε ένα απίστευτο περιστατικό όπου μία γυναίκα λίγες εβδομάδες μετά το εξιτήριο της από το νοσοκομείο νόσησε και πάλι από τον κορωνοϊό όπου και επέστρεψε πάλι εκεί.

Μία γυναίκα επέστρεψε στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά από το εξιτήριο της.

Βόλος: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα μία 73χρονη γυναίκα, παρότι είχε νοσηλευθεί για αρκετά μεγάλο διάστημα με συμπτώματα κορoνοϊού στο «Αχιλλοπούλειο» έλαβε εξιτήριο, όταν είχε πια αποκτήσει αντισώματα και το τεστ που την υπέβαλαν ήταν αρνητικό, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Όμως, λίγες εβδομάδες μετά, η άτυχη γυναίκα, ξαναγύρισε στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε συμπτώματα του ιού. Προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξιστορώντας την περιπέτειά της, έχοντας χαμηλό κορεσμό στο οξυγόνο και πυρετό, βασικές ενδείξεις του COVID 19.

Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου ερευνά την περίπτωση της 73χρονης Βολιώτισσας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προβληματίζει τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: "Εάν εμφανιστεί τρίτο κύμα της πανδημίας, το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν θα αντέξει"

Κορωνοϊός: όπως γνωρίζουμε όλη τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται μέσα από την καθημερινή ενημέρωση που γίνεται από τον ΕΟΔΥ όπου και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου σημειώθηκε μία απότομη αύξηση στα κρούσματα αλλά και μία μικρή μείωση στους διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την κατάσταση του κορωνοϊού, το πιθανό τρίτο κύμα αλλά και την λειτουργία των σχολείων.

Μεγαλώνουν οι φόβοι για ένα ακόμη κύμα κορωνοϊού.

Κορωνοϊό: Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ειδικότερα η Φεβρουαρίου θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη που μίλησε στο Mega.

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα» είπε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνονται τεστ. «Νομίζω μέχρι 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν, δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστά ακόμα» επισήμανε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις και η αποφυγή του συνωστισμού.

Ειδικά στα ΜΜΜ η προσοχή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. «Αν τηρήσουμε τα μέτρα, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και μπορούμε σταδιακά να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Οι φόβοι για ένα ακόμη κύμα κορωνοϊού μεγαλώνουν.

Ο φόβος για ένα τρίτο κύμα

Επισήμανε ότι οι ειδικοί φοβούνται τρίτο κύμα πανδημίας. «Φοβόμαστε τρίτο κύμα για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας γιατί δε θα αντέξει» ανέφερε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τόσο το υγειονομικό σύστημα όσο και το προσωπικό που το επανδρώνει, βρίσκονται στα όριά τους, με τον εμβολιασμό που έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τα νοσοκομεία να δυσκολεύει την κατάσταση.

Επισήμανε ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου και ο εμβολιασμός να κινηθεί ταχύτερα, αλλά και να φύγει ένα βάρος από τους υγειονομικούς. «Πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και να ενισχυθούν με προσωπικό για να τρέξουμε τον εμβολιασμό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share