Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021

"Βόμβα" για τον κορωνοϊό: "Εάν "σκάσει" η Αττική θα έχουμε μεγάλους μπελάδες για όλο τον χρόνο"

Δεν πάνε καλά τα πράγματα

22 Ιανουαρίου 2021 08:53
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό φαίνεται αρκετά σοβαρή στην Ελλάδα και ακόμη πιο προβληματισμένοι φαίνονται οι λοιμωξιολόγοι με τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινώς. Επίσης δείτε τα 3 νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μίλησε για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό αλλά και τον φόβο του για την Αττική.

Δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για την Αττική.

Κορωνοϊός: Ο φόβος και η αγωνία του Νίκου Σύψα για την Αττική

Ειδικότερα την αγωνία του για την Αττική και συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» με τον κορωνοϊό μετέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά στην Αττική και αυτό δεν μας αφήνει να αναθαρρήσουμε» είπε ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Αττική και ο κεντρικός Τομέας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε, τα πολλά κρούσματα και ένα R που φτάνει στο 1 και ένας δείκτης θετικότητας που ξεπερνάει το όριο ασφαλείας του 4% μας προβληματίζουν. Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής».

Η δυτική Αττική ήταν διαφορετικό πράγμα και γι’ αυτό μπήκε σε lockdown» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Σε δύσκολη κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται η Αττική.

Καμία χαλάρωση

«Το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Το παρακολουθούμε πολύ στενά το κέντρο της Αθήνας με ιχνηλάτηση και τεστ» πρόσθεσε ο κ. Σύψας

«Εάν 'σκάσει' η Αθήνα θα έχουμε μεγάλους μπελάδες, μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αθήνα. Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική θα πάμε άσχημα για όλο τον χρόνο» υπογράμμισε και κάλεσε όλους όσοι κατεβαίνουν και ψωνίζουν στο κέντρο να είναι πολύ προσεκτικοί, «δεν θέλουμε διασπορά».

Ο κ. Σύψας, τέλος, πρόσθεσε ότι «έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, το βασικότερο όπλο είναι αυτό, τα άλλα είναι συμπληρωματικά. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αλλά θα παραμείνει».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share