Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: Σε λειτουργία μπαίνει από σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών - Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι

Σε γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση

22 Ιανουαρίου 2021 07:31
Κορωνοϊός: Σε λειτουργία μπαίνει από σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών - Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό όπως είναι γνωστό είναι αρκετά σοβαρή στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να είναι ακόμη σε ισχύ το Lockdown. Επίσης σημειώνεται ότι υπάρχει πιθανότητα σε όλη την Ευρώπη να μπουν πιο αυστηρά μέτρα του lockdown.

Συγκεκριμένα όπως είχε ανακοινωθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου σε λειτουργία θα τεθεί από σήμερα η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους τα άτομα από 80 έως 84 ετών.

Από σήμερα μπαίνει σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Κορωνοϊός: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα ραντεβού

Ειδικότερα ανοίγει σήμερα η ειδική πλατφόρμα για το ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για όσους είναι από 80 έως 84 ετών.

«Από αύριο στις έξι η ώρα το απόγευμα, ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», είπε στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε τέσσερις φάσεις και με δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στα νησιά, επισήμανε από την πλευρά του ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα, Ταξίαρχος, Αρίστος Περρής, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Περρής, τον σχεδιασμό για την εμβολιαστική κάλυψη των Ελλήνων κατά του κορονοϊού στα νησιά αναλαμβάνει το ΓΕΕΘΑ σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο γενικός γραμματέας Υγείας, αναφέρθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους και να προσέλθουν για εμβολιασμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13 % καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, χθες Τετάρτη, καταγράφηκε ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα μας με 15.190 εμβολιασμούς, ενώ συνολικά έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού μπαίνει από σήμερα σε λειτουργία.

Απαντήσεις σε ερωτήματα για τους εμβολιασμούς

Απαντώντας σε κάποια σημαντικά ερωτήματα όσον αφορά στους εμβολιασμούς, σχετικά με τη δυνατότητα αλλαγής του ραντεβού για εμβολιασμό, διευκρίνισε ότι «το ραντεβού μπορεί να αλλάξει έως 72 ώρες πριν από την καθιερωμένη ώρα».

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του. Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού.

Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του. Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ.

Εξήγησε ότι ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share