Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Σοφία Μπεκατώρου: "Έσπασε" τη σιωπή της η αθλήτρια ιστιοπλοϊας που είχε παρενοχληθεί ερωτικά στα 11 της

Χωρίς τέλος αυτό το θρίλερ

21 Ιανουαρίου 2021 21:10
Σοφία Μπεκατώρου:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σοφία Μπεκατώρου: Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες ερωτικών παρενοχλήσεων από αθλήτριες όπου βρίσκουν το θάρρος και προχωρούν σε αυτές τις συγκλονιστικές δηλώσεις. Επίσης η Σοφία Μπεκατώρου σε συνέντευξη της μίλησε αναλυτικά για όλο το περιστατικό που είχε συμβεί τότε.

Συγκεκριμένα στο προσκήνιο βγήκε και μίλησε μία ακόμη αθλήτρια της ιστιοπλοϊας όπου και αποκάλυψε τα πάντα σχετικά με το τρομακτικό περιστατικό που της συνέβη.

''Έσπασε' τη σιωπή της η αθλήτρια.

Σοφία Μπεκατώρου: Η αποκάλυψη βιασμού από την αθλήτρια ιστιοπλοϊας

Ειδικότερα η 21χρονη σήμερα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας είπε στο Open και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο την υπόθεση βιασμού της οποίας όταν ήταν 11 ετών όπου αποκάλυψε πρόσφατα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. «Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν».

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια. Πριν από περίπου 10 χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει.

«Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω, τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι. Και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου, πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία και έφυγε βράδυ ο προπονητής».

Η αθλήτρια μίλησε για το τρομακτικό περιστατικό.

Ο πόλεμος της 21χρονης

Η 21χρονη είναι μέλος της εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας με παγκόσμιες διακρίσεις και φοιτήτρια. Όλα αυτά τα χρόνια όμως ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. «Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρονών, οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

Η 21χρονη καταγγέλλει ότι δέχθηκε πόλεμο από τον Ναυτικό Όμιλο στον οποίο άνηκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες μου διακρίσεις, μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος, τέλος πάντων. Δεν έφθασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε καν ο όμιλος εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία, είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του ομίλου. Η διοίκηση του ομίλου».

Όσο το γιατί αποφάσισε τώρα να σπάσει τη σιωπή της, είπε: «Τώρα που έφθασα σε μια ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ την οικογένεια μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση».

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share