Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κώστας Μακεδόνας «Ντρεπόμουν να ζητήσω μεγάλο μεροκάματο και οι φίλοι γελούσαν μαζί μου»

26 Αυγούστου 2013
Κώστας Μακεδόνας «Ντρεπόμουν να ζητήσω μεγάλο μεροκάματο και οι φίλοι γελούσαν μαζί μου»

Για τα λάθη που έχει κάνει στην ζωή του, την πορεία του στο τραγούδι, αλλά και για την προσωπική του ζωή, μίλησε ο Κώστας Μακεδόνας.Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει, την γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, και εξομολογήθηκε στον Aχελώο tv και στο Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα πως δεν έχει βγάλει πολλά λεφτά από το τραγούδι, όπως πολλοί συνάδελφοι του. Ο σημαντικός ερμηνευτής κάνοντας ένα flashback στην καλλιτεχνική του πορεία απ'το το ξεκίνημά του με τον πρώτο του δίσκο με τον Σταμάτη Κραουνακη μέχρι σήμερα ανέφερε: «Θεωρώ ότι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχω καταφέρει στη δουλεία αυτή είναι οι συνεργασίες μου. Έχω την τεράστια τιμή και χαρά να έχω δουλέψει με τους καλύτερους, είτε στη δισκογραφία είτε στις συναυλίες και τις μουσικές σκηνές. Σαφώς, για μένα έχει ιδιαίτερη θέση ο Σταμάτης (Κραουνάκης) γιατί είναι ο άνθρωπος που με ανακάλυψε, ο άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε στα είκοσι μου χρόνια. Σε μια στιγμή πολύ σημαντική στην καριέρα του, που θα μπορούσε να συνεργαστεί με όλους τους επώνυμους τραγουδιστές, διάλεξε ένα παιδάκι από τη Θεσσαλονίκη για να τραγουδήσει τα τραγούδια του. Αυτά δεν ξεχνιούνται.Από όλους αυτούς τους ανθρώπους, συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές, κέρδισα πράγματα, είτε στο κομμάτι της δουλειάς, είτε με το ήθος τους απέναντι στη δουλειά».

Ο Κώστας Μακεδόνας αναφέρθηκε επίσης και στον αγαπημένο του φίλο και συνάδελφο του Αντώνη Ρέμο, χαρακτηρίζοντας τον επιτυχημένο και ταλαντούχο και σημείωσε ότι θαυμάζει την ικανότητα να πρωταγωνιστεί σε ένα χώρο με υψηλά μεροκάματα και μεγάλη προβολή: «Ο Αντώνης ο Ρέμος είναι φίλος μου πάνω από είκοσι χρόνια, παίζει σε άλλους χώρους που έχουν μεγαλύτερα μεροκάματα εγώ τον θαυμάζω γιατί αυτό που κάνει δεν μπορώ να το κάνω εγώ. Είναι ταλαντούχος άνθρωπος ο Αντώνης και θα μπορούσε στο έντεχνο τραγούδι να διαγράψει το ίδιο μεγάλη καριέρα, αγαπάει αυτό που κάνει για αυτό και είναι επιτυχημένος. Είναι άξιος δεν είναι τυχαία η επιτυχία του».

O ίδιος εξομολογήθηκε ότι αγχώνεται για το μέλλον και αν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά ενώ σημείωσε ότι δεν ανήκει στην κάστα των καλλιτεχνών με τα υψηλά νυχτοκάματα: «Στην καριέρα μου δεν έκανα προσχεδιασμένα πράγματα, έκανα αυτό που με οδηγούσε το καλλιτεχνικό ένστικτο και η καρδιά μου, δηλαδή έκανα τις επιλογές μου με γνώμονα την αισθητική μου και η αγάπη μου για αυτή την δουλειά και ποτέ βάζοντας άλλους παράγοντες όπως που θα είναι το όνομα στην αφίσα και ποιες θα είναι οι οικονομικές μου απολαβές. Δεν κυνήγησα το χρήμα και δεν έτρωγε ποτέ αυτή η μανία για χρήμα και απολαβές γιατί εάν μπεις σε αυτό το «τρυπάκι» θα τρελαθείς. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Η νύχτα είναι μαύρη εδώ και καιρό. Πριν από την οικονομική κρίση, που ήταν και η χαριστική βολή, η διασκέδαση είχε περιοριστεί πολύ σε όλα τα επίπεδα. O δικός μου χώρος είχε πάντα χαμηλές αμοιβές τώρα έχει ακόμη χαμηλότερες. Φυσικά κάπου είχαμε ξεφύγει και λίγο υπήρχαν και οι υπερβολές. Εγώ για κάποιο λόγο ντρεπόμουν να ζητήσω μεγάλα μεροκάματα, ήθελα πάντοτε να είμαι στην λογική, εάν πάει μια παράσταση καλά να πάρω χρήματα, εάν δεν πάει καλά όμως δεν ήθελα να με καταριούνται οι συνεργάτες μου επιχειρηματίες. Δεν ήθελα να πάω κάπου και να πάρω εγώ τα τρελά λεφτά να μην πάει μια παραγωγή και να πάει κάποιος να κρεμαστεί, φυσικά ούτε να κάνεις μια συμφωνία και να έρθει ο άλλος να σου πει δεν πήγε και να αρχίσει το ψαλίδι. Το θέμα είναι να υπάρχει μια ισορροπία. Σήμερα ο καθένας ζει στην εξορία του και είμαστε σε μια χώρα που μας ωθεί στην αυτοεξόριξη».Ο ερμηνευτής τέλος μίλησε για την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και την Ελλάδα, και δήλωσε ότι είναι υπέρ της αλληλεγγύης καθώς η κρίση έχει αλλάξει τα μέχρι χθες δεδομένα:

«Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη και μια μεγαλύτερη έννοια για τον αδύναμο που ζει δίπλα μας. Υπάρχει σήμερα το φαινόμενο της αλληλεγγύης, δεν θα το δεις στον κόσμο με τα πολλά παιδιά, θα το δεις κυρίως στους φτωχούς τους ανθρώπους ,γιατί ο φτωχός έχει πονέσει και ξέρει, έχει δει το παιδί του να πεινάει και ξέρει τι σημαίνει αυτό αισθάνεται το συναίσθημα αυτό όταν και ο διπλανός του έχει το ίδιο πρόβλημα».

πηγή: gossip-tv.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share