Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: «Αδυναμία μου είναι να κυνηγάω γυναίκες» δηλώνει 97χρονος που έκανε το εμβόλιο (Video)

«Και 150 χρόνια, γιατί να μην πάω;»

21 Ιανουαρίου 2021 14:49
Κορωνοϊός: «Αδυναμία μου είναι να κυνηγάω γυναίκες» δηλώνει 97χρονος που έκανε το εμβόλιο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Ψήφο στη ζωή δίνει ένας 97χρονος άνδρας, ο οποίος έκανε το εμβόλιο κατά του ιού, γιατί έχει σχέδια για το μέλλον του. Η ζωή είναι τόσο δυνατή, που μπορεί να κάνει τον κορωνοϊό "πέρα", τονίζει ο Ηλίας Ταμπακίδης, μιλώντας στο Star και επισημαίνει πως πάντα κάνει σχέδια, μεταξύ των οποίων είναι και το να συνεχίσει το σκι.

Ντύνεται καλά, τρώει λίγο και περπατάει πολύ, αναφέρει, ενώ παραδέχεται πως "η αδυναμία μου πάντα είναι να κυνηγάω γυναίκες, μου αρέσουν" και δηλώνει αισιόδοξος ότι ακόμη και σε αυτή την ηλικία μπορεί να ερωτευτεί.

Ο ίδιος τονίζει πως δεν φοβάται τον θάνατο. "Αν το σκέφτεσαι συνέχεια γίνεται πραγματικότητα. Και 150 χρόνια, γιατί να μην πάω;" αναφέρει. Παράλληλα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer κατά της μετάλλαξης του ιού.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Κορωνοϊός: Έκανε το εμβόλιο 96χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος - Συγκινητικές στιγμές στο γηροκομείο

Η κυρία Ζάννα Σαατσόγλου, το γένος Σαδικάριο, είναι 96 ετών. Επέζησε από το Ολοκαύτωμα και από τόσες περιπέτειες, για να φτάσει το 2021 να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τις στιγμές να είναι συγκινητικές στο γηροκομείο «Σαούλ Μοδιάνο» της Θεσσαλονίκης, με το προσωπικό και τους τρόφιμους επίσης να εμβολιάζονται, παρουσία του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, με πάνω από 16.000 εμβολιασμούς ήδη να έχουν γίνει στην χώρα.

Η κ. Σαατσόγλου επέλεξε να μείνει στο ίδρυμα μετά το θάνατο του συζύγου της. Η κόρη της, Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, μετά από το πρώτο lockdown μπορούσε να τη βλέπει μόνο από μακριά και τώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λαχταράει την ημέρα που θα μπορέσει να την ξαναγκαλιάσει.

εμβόλιο 96χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Κορωνοϊός: Συγκινεί με τα λόγια της η κόρη της επιζήσασας του Ολοκαυτώματος

«Με τρομάζει η ιδέα ότι μπορεί να φύγει, χωρίς να μπορέσω να την αγκαλιάσω» λέει η κα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, αναφέροντας ότι η μητέρα της ζει περισσότερο από 10 χρόνια στο ίδρυμα, με δική της επιλογή και ότι η πανδημία τους στέρησε τη δυνατότητα της επικοινωνίας από κοντά.

«Μέχρι πριν 5-6 χρόνια, η μητέρα μου ήταν δραστήρια, μάζευε τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος και τους έκανε γιόγκα. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει "πέσει", γιατί είναι πια πολύ μεγάλη» προσθέτει.

«Είμαστε τυχεροί που ο ΕΟΔΥ επέλεξε το "Γηροκομείο Σαούλ Μοδιάνο", για να αρχίσει από εδώ ο εμβολιασμός. Υπάρχουν φιλοξενούμενοι που έχουν να βγούνε από το ίδρυμα από τον περασμένο Μάρτιο και βλέπουν τους δικούς τους μόνο από το παράθυρο.

Ο εμβολιασμός πήγε καλά, κανένας δεν παρουσίασε πρόβλημα και τώρα όλοι περιμένουμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Σαμουήλ Αμπαστάδο. Ο κ. Αμπαστάδο σημείωσε ότι εμβολιάστηκε το 70% όσων διαμένουν και εργάζονται στο ίδρυμα (συνολικά 20 άτομα).

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι στο ίδρυμα φιλοξενούνται εννέα άτομα και ότι μέχρι σήμερα δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα, καθώς οι φιλοξενούμενοι μένουν σε μονόκλινα δωμάτια και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share