Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλειστός και ο σταθμός του μετρό "Πανεπιστήμιο"

21 Ιανουαρίου 2021 13:43
Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε εξέλιξη είναι το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ με εντολή της αστυνομίας έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό, αλλά δεν πραγματοποιούν στάση.

Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεκπαιδευτικό – όπως λένε – νομοσχέδιο και να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που η ίδια έχει εξαγγείλει.

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έστησαν φραγμό για να αποκλείσουν τους διαδηλωτές και στη συνέχεια προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών με ψεκαστήρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ένα άτομο.

Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Τι διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ COVID στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
    Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share