Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Σοκ: Καταληψίες ρήμαξαν και κατέστρεψαν τα πάντα στο Ωδείο Athenaeum (photos)

Οργή, ντροπή και αίσχος

21 Ιανουαρίου 2021 11:51
Σοκ: Καταληψίες ρήμαξαν και κατέστρεψαν τα πάντα στο Ωδείο Athenaeum (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια στην Αθήνα: Μεγάλες καταστροφές στο κτίριο όπου στεγάζεται το Διεθνές Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum στο Θησείο αλλά κι σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν από καταληψίες που εισήλθαν παράνομα στους χώρους του τις τελευταίες ημέρες. Οι εικόνες που αντίκρυσαν οι άνθρωποι της διοίκησης, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός, ήταν πραγματικά σοκαριστικές.

«Η έρημη, λόγω lock down, οδός Αδριανού, όπου στο νούμερο 3 εδώ και 22 χρόνια στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ), έδωσαν μία λαμπρή ευκαιρία σε κλέφτες να κόψουν σιδεριά παραθύρου, να παραβιάσουν πόρτες και με την ησυχία τους να βανδαλίσουν, καταστρέψουν και απογυμνώσουν το κτίριο αλλά και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Kατέστρεψαν τα πάντα στο Ωδείο Athenaeum

Όπως εξηγούν οι ίδιοι κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, τα άτομα αυτά εγκαταστάθηκαν στο κτήριο και αφού έψαξαν σχολαστικά και άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης-, τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους του, έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά, τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ, με αποκορύφωμα την καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων και τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες. Από τον ψεκασμό δεν γλίτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση. Τελικά, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε, κάποια στιγμή που έφευγαν και ειδοποίησε.

Ρήμαξαν και κατέστρεψαν τα πάντα στο Ωδείο Athenaeum

Στο Athenaeum φοιτούν την τρέχουσα περίοδο 200 σπουδαστές ενώ πραγματοποιούνται και εξετάσεις για διπλώματα. Γι’ αυτός η διοίκησή του προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκαταστήσει όσο περισσότερες ζημιές γίνεται έτσι ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Επίσης, επεισόδια και ρίψη χημικών είχαμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο πριν λίγες ημέρες.

Καταληψίες ρήμαξαν και κατέστρεψαν τα πάντα στο Ωδείο Athenaeum

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share