Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Μετρό: Έκλεισε ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»!

Προσοχή!

21 Ιανουαρίου 2021 09:52
Μετρό: Έκλεισε ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετρό: Κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 10:00. Στο πλαίσιο αυτό, οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση για τους επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με την ΟΛΜΕ να απευθύνει κάλεσμα σε όλους.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12:00 στα Προπύλαια, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την εναντίωσή τους «στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» και διεκδικούν, μεταξύ άλλων, «τη διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία», με το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων να εξετάζεται για την 1η Φεβρουαρίου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο» καταγγέλλει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Κλειστό ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ COVID στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share