Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

7 Φεβρουαρίου ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό! (Video)

Ποιες οι προϋποθέσεις

21 Ιανουαρίου 2021 08:44
7 Φεβρουαρίου ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στις 7 Φεβρουαρίου ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό με προϋποθέσεις, ενώ 1 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN.

Πάντως, μετακίνηση εκτός νομού για να δούμε συγγενείς δεν θα προβλέπεται. Η μετακίνηση, δηλαδή, εκτός Νομού θα γίνεται μόνο για τη μετάβαση σε χιονοδρομικό κέντρο, ψάρεμα ή κυνήγι, που επίσης θα επιτραπούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πώς θα γίνεται ο έλεγχος για τη μετακίνηση αυτή αναμένεται να φανεί.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους του κλάδου, τονίστηκε ότι έχει ήδη χαθεί το 50% της φετινής σεζόν.

Όπως τούς είπε ο υπουργός εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν και σημείωσε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ταυτόχρονα και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών με την είσοδο ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται επίσης, να ανοίξουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και οι σχολές οδηγών, ενώ μετάθεση για το τέλος Φεβρουαρίου ή για τις αρχές Μαρτίου παίρνει το άνοιγμα της εστίασης.

Στις συζητήσεις που γίνονται, αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι όταν ανοίξει, αυτό θα γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους με θερμαντικά σώματα. Βέβαια, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου θεωρούν ότι αυτό δεν θα “λειτουργήσει” καθώς ο κόσμος αποκλείεται να θέλει να καθίσει έξω όσο κάνει κρύο.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι δεν θα ανοίξουν με αυτόν τον τρόπο. Πολύ πιο πίσω πηγαίνει το άνοιγμα μπαρ και κέντρων διασκέδασης που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share