Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέα "βόμβα" από τη Σοφία Μπεκατώρου: Κατονόμασε και άλλη αθλήτρια που έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Δεν έχει τέλος η υπόθεση

20 Ιανουαρίου 2021 14:22
Νέα

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση βιασμού της αθλήτριας και Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου όπου από ότι φαίνεται ήρθαν νέες απίστευτες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας. Επίσης η γνωστή αθλήτρια κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο.

Συγκεκριμένα η υπόθεση βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου φαίνεται να έχει νέες εξελίξεις όπου δεν είναι καλές διότι αποκαλύφθηκε από την ίδια ότι και άλλη αθλήτρια είχε παρενοχληθεί ερωτικά.

Νέα καταγγελία σημειώθηκε από την Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Η αθλήτρια που κατονόμασε

Ειδικότερα για ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης φέρεται να μίλησε, στην κατάθεση της ενώπιον του εισαγγελέα, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μεκατώρου στην πολύωρη κατάθεση της δεν αναφέρθηκε μόνο στην δική της καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα αλλά κατονόμασε ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της, επίσης, από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας.

Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα πληροφορίες, ότι η αξιόποινη πράξη που περιγράφεται φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε νέα ερωτική παρενόχληση.

Η εξέταση των νέων στοιχείων

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δίνει νέα ώθηση στην έρευνα, καθώς αναμένεται ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση να καλέσει για να καταθέσει την αθλήτρια, που σύμφωνα με την Σοφία Μπεκατώρου, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο εισαγγελέας, σε κάθε περίπτωση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Σοφία Μπεκατώρου: "Κόβεται" η χρηματοδότηση του υφυπουργείου Αθλητισμού στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της ερωτικής παρενόχλησης της Σοφίας Μπεκατώρου με το υφυπουργείο Αθλητισμού να παίρνει δράση σε όλο αυτό. Επίσης πριν από λίγες ώρες "ξέσπασε" η αθλήτρια και ανέφερε το λόγο που δεν το είπε νωρίτερα.

Συγκεκριμένα το υφυπουργείο Αθλητισμού μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε ότι σταματά την χορηγία στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και μάλιστα άμεσα λόγω των καταγγελιών της αθλήτριας.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού αναστέλλει την χορηγία στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Σοφία Μπεκατώρου: Η παύση της χορηγίας

Ειδικότερα η καταγγελία βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχει οδηγήσει σε μία σειρά από ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον ελληνικό αθλητισμό και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε και στην αναστολή της χρηματοδότησης στην ΕΙΟ.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Υπουργείο Αθλητισμού, θα ξεκινήσει άμεσα το πρώτο στάδιο ερευνών των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης και του Αθλητισμού, αλλά και των υπηρεσιών της ΓΓΑ, σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και μέχρι να ολοκληρωθεί δεν θα δοθεί οποιαδήποτε χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείου

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλεται οποιαδήποτε είδους χρηματοδότηση προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης και του Αθλητισμού, αλλά και των υπηρεσιών της ΓΓΑ, σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, του Νίκου Κακλαμανάκη και άλλων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας για μορφές βίας κάθε είδους και φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας.

Επιπλέον, ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, κακοδιοίκησης, αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού υλοποιεί, ήδη από τον Νοέμβριο του 2019, μία ολοκληρωμένη στρατηγική ενίσχυσης της λογοδοσίας και της διαφάνειας στον χώρο του αθλητισμού.

Αναστέλλεται η χορηγία στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχοι σε Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών και αλλού.

Στο πρόγραμμα αυτό είχε ενταχθεί και ο έλεγχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδία, ο οποίος ξεκινά άμεσα, προκειμένου να υπάρξει μία αντικειμενική και τεκμηριωμένη αξιολόγηση των λειτουργιών και διαδικασιών της ΕΙΟ, βάσει συγκεκριμένων ελεγκτικών κριτηρίων και μεθοδολογίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με επιστολή του στην Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννα Ζαΐρη, ζήτησε την διενέργεια ελέγχου περί της υποχρέωσης υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης – Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΟ. «Η πλήρης εμπέδωση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στον χώρο του αθλητισμού, αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα και δέσμευση» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share