Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω και άλλες γυναίκες να βγουν και να μιλήσουν"

Κατέθεσε η Ολυμπιονίκης

20 Ιανουαρίου 2021 13:22
Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου:

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον βιασμό της αθλήτριας και Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου όπου σήμερα 20 Ιανουαρίου κατέθεσε. Επίσης το υφυπουργείο Αθλητισμού μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε ότι διακόπτει την χρηματοδότηση του Ιστιοπλοϊκού Οργανισμού.

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο για την υπόθεση της ερωτικής της παρενόχλησης.

Κατέθεσε για την υπόθεση βιασμού η Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Η κατάθεση της

Ειδικότερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία έφτασε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο.

Τρεις και πλέον ώρες κατέθετε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών η Ολυμπιονίκης, μετά τις σοβαρές καταγγελίες της περί σεξουαλικής κακοποίησής της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πριν από 23 χρόνια.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε» δήλωσε η ίδια εξερχόμενη της Εισαγγελίας.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε για την υπόθεση βιασμού.

Η κατάθεση της κ. Μπεκατώρου έχει ιδιαίτερη αξία για τις εισαγγελικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, δεδομένου ότι ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια.

Και αυτό διότι, η έρευνα ενδέχεται να οδηγήσει σε άλλες μεταγενέστερες ποινικώς κολάσιμες πράξεις, μη παραγεγραμμένες, από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία αθλητριών και αθλητών.

"Ξέσπασε" η Σοφία Μπεκατώρου: "Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα"

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της ερωτικής παρενόχλησης που υπέστη η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έκανε για το περιστατικό. Επίσης ο Άρειος Πάγος ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνεται άμεση επέμβαση σε τέτοιες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου έκανε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την ερωτική της παρενόχληση μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε όπου και αποκάλυψε τους λόγους που δεν το είπε νωρίτερα αλλά γιατί πρέπει να μιλούν περισσότεροι για αυτές τις καταστάσεις.

Η Σοφία Μπεκατώρου ξέσπασε σε συνέντευξη της.

Σοφία Μπεκατώρου: Οι νέες αποκαλύψεις

Ειδικότερα η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε σε μια νέα εξομολόγηση στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα On Time. Η Ολυμπιονίκης, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις περί σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, εξήγησε γιατί το είπε τώρα και όχι πριν από περίπου δύο δεκαετίες που συνέβη.

«Είμαι συγκλονισμένη και είμαι πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι πραγματικά ευαισθητοποιημένος. Έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία που όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή και να νιώθουμε πιο ασφαλείς.

Σε συνέντευξη της ξέσπασε η Σοφία Μπεκατώρου.

Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τα απολαμβάνουμε, να βάζουμε τα παιδιά μας μέσα στο αθλητικό κίνημα. Να δημιουργήσουμε φορείς αλλά και τρόπους, ώστε κανένας να μη νιώθει μόνος και να μη φοβάται. Να μην υπάρχει αυτή η κατάχρηση εξουσίας σε οποιοδήποτε τομέα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως για εκείνη η ηθική δικαίωση πια θα ήταν να υπάρξουν δομές και τρόποι ώστε να ζήσουμε όλοι σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Μετάνιωσε που δεν το είπε νωρίτερα; Η Ολυμπιονίκης υπογράμμισε: «Δε μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι οι καταστάσεις τέτοιες που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως».

Δείτε όλη την εξομολόγηση στο παρακάτω βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share