Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Βόμβα» Βορίδη για μεγάλη πιθανότητα τρίτου lockdown

Σεισμός!

20 Ιανουαρίου 2021 09:37
«Βόμβα» Βορίδη για μεγάλη πιθανότητα τρίτου lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tη μεγάλη πιθανότητα ενός νέου, του τρίτου συνολικά, lockdown αν χρειαστεί επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγμα μίλησε για μια προσεκτική διαδικασία που λαμβάνει υπόψιν της τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε εβδομάδας ενώ δεν απέφυγε να βάλει σε σύγκριση τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες και την αποτελεσματικότητά τους.

«Πήραμε μέτρα έγκαιρα κι έχουμε μείωση στην πίεση, αλλού τα πήρανε καθυστερημένα κι έχουν αύξηση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά το είδος του νέου lockdown, αν αυτό χρειαστεί να γίνει, ο Βορίδης διευκρίνισε ότι δε είναι ούτε καθολικό όπως υποστηρίζει μία ακραία τάση αλλά ούτε και τελείως ελεύθερο με απλές οδηγίες για τήρηση των μέτρων. Θα είναι μία μείξη αυτών των δύο με μία σειρά μέτρων:

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις. Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φορά να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share