Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

SMS και σούπερ μάρκετ: Ψώνια με τον κωδικό 2 και διάρκεια δύο ώρες

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση

20 Ιανουαρίου 2021 08:01
SMS και σούπερ μάρκετ: Ψώνια με τον κωδικό 2 και διάρκεια δύο ώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αποστολή SMS συνεχίζεται η μετάβαση για ψώνια στα σούπερ μάρκετ, για τους πολίτες όλης της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το λιανεμπόριο άνοιξε, αλλά η αποστολή μηνύματος για τις μετακινήσεις για ψώνια παραμένει. Έτσι, όπως και στα εμπορικά καταστήματα, η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 είναι απαραίτητη για να γίνει μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης όπως το σούπερ μάρκετ ή το μίνι μάρκετ.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 2 για την περίπτωση της μετακίνησης για «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους». Εναλλακτικά, ο κάθε πολίτης μπορεί κινηθεί συμπληρώνοντας το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Ωστόσο υπάρχουν σενάρια για «κόφτη» στον κωδικό «2» λόγω την υπερβολικής χρήσης.

Σούπερ μάρκετ και SMS

Προθεσμία δύο ωρών για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά το χρονικό όριο της μετακίνησης, έχει ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση πως αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες.

Το χρονικό περιθώριο εξαιρέθηκε από επισκέψεις σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών κ.λπ., ωστόσο ισχύει κανονικά για την μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και ψώνια αγαθών πρώτης ανάγκης.

Οι πολίτες θα έχουν αυτό το χρονικό περιθώριο από την στιγμή που θα πάρουν την επιβεβαίωση μετακίνησης από το 13033, ενώ στην περίπτωση βεβαίωσης κίνησης, σημείο έναρξης ορίζεται η ώρα που αναγράφεται σε αυτήν.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Στα φυσικά πρόσωπα που μετακινούνται με ψεύδη δήλωση οι Αρχές θα επιβάλλουν διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και στους εργοδότες πρόστιμο 500 ευρώ. Παράλληλα, όσοι κυκλοφορούν δίχως μάσκα η οποία είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share