Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Συναγερμός: Δύο νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

19 Ιανουαρίου 2021 19:52
Συναγερμός: Δύο νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στις Αρχές ελέω κορωνοϊού, καθώς βρέθηκαν άλλα δύο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στην χώρα μας, και δη στην Αττική και την Κρήτη.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ καθώς δεν φαίνεται -όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες- να είναι εισαγόμενα, με την Αττική εν γένει να «βράζει« εξαιτίας του ιού.

Κορωνοϊός: Στα 26 τα συνολικά κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

Ο προβληματισμός των ειδικών έγκειται στο ότι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός που εντοπίστηκε σε 2 κρούσματα -με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας- 1 κρούσμα στην Αττική και 1 στην Κρήτη δεν φαίνεται να πέρασε τις πύλες εισόδου της χώρας. Οι 2 αυτές περιπτώσεις μεταλλαγμένων κρουσμάτων είναι σε καραντίνα.

Συνολικά μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί από το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, τα προηγούμενα 24 κρούσματα που ήταν ήδη γνωστά είχαν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας και συνεπώς ήταν εισαγόμενα. Συνεπώς, ο προβληματισμός είναι για τα δύο «ορφανά» κρούσματα και εάν οι φόβοι επιβεβαιωθούν τότε ο μεταλλαγμένος κορονοϊός έχει εισχωρήσει στην κοινότητα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA) προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Κορωνοϊός: Παίρνει ανάσες το σύστημα υγείας

Ανάσες παίρνει το σύστημα υγείας έναντι του κορωνοϊού, με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς να είναι μειωμένοι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των θανάτων είναι μεν μεγάλος, αλλά οι 30 είναι βέβαιο πως δείχνουν βελτίωση.

Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι αυτή τη στιγμή 320 και κάνουν τους άνω των 600 πριν από λίγο καιρό να μοιάζουν μακρινοί, ενώ τα νέα περιστατικά είναι 566, που σε σύγκριση με προηγούμενες Τρίτες είναι επίσης βελτιωμένα.

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 566 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149462, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5786 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45808 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 225 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1037 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 30 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5518 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3254 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share