Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ασταμάτητη η Ρωσία με την παραγωγή του δεύτερου της εμβολίου

Δεν υπάρχουν εμπόδια

19 Ιανουαρίου 2021 15:09
Κορωνοϊός: Ασταμάτητη η Ρωσία με την παραγωγή του δεύτερου της εμβολίου

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι σε κρίσιμο επίπεδο με αποτέλεσμα οι εταιρείες που παράγουν το εμβόλιο να κάνουν ότι μπορούν ώστε να τελειώσουν όσες περισσότερες δόσεις μπορούν για να της διανείμουν στις χώρες. Επίσης έγιναν οι μεγάλες αποκαλύψεις σχετικά με τους θανάτους μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η Ρωσία φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλη πρόοδο σχετικά με το δεύτερο της εμβόλιο όπου και ανέφερε ότι είναι 100% αποτελεσματικό.

Το δεύτερο εμβόλιο της Ρωσίας φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο.

Κορωνοϊός: Η αποτελεσματικότητα του δεύτερου εμβολίου της Ρωσίας

Ειδικότερα το EpiVacCorona, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο εναντίον της COVID-19, είναι 100% αποτελεσματικό, βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor.

Η Ρωσία ξεκίνησε μαζικές δοκιμές του εμβολίου, το οποίο αναπτύχθηκε από το Vector Institute της Σιβηρίας, τον Νοέμβριο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Η Μόσχα έχει πει πως το άλλο εγκεκριμένο εμβόλιό της εναντίον της COVID-19, το Sputnik V, είναι 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από την COVID-19, σύμφωνα με ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Κορωνοϊός: Σε "μαύρα" νερά το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο βρίσκεται στο "κόκκινο" με τις χώρες να έχουν ξεκινήσει ήδη τους εμβολιασμούς στους πολίτες. Επίσης η AstraZeneca φαίνεται πως περιμένει την μεγάλη έγκριση για το εμβόλιο της τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech διότι λιγοστεύουν οι παραδόσεις των εμβολίων στις χώρες.

Δύσκολα τα πράγματα για το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Μειωμένες δόσεις των εμβολίων

Ειδικότερα η φαρμακευτική εταιρία Pfizer αποφάσισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μειώσει κατά 29%, τις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού που θα παραδώσει στην Ιταλία.

Το ανακοίνωσε ο Ντομένικο Αρκούρι, ειδικός επίτροπος που έχει ορίσει η ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μονομερή απόφαση». Αντί για τις προγραμματισμένες 562.770 δόσεις, δηλαδή, από την εταιρία θα παραδοθούν στην Ιταλία 397.800 εμβόλια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης Κόντε και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μείωση αυτή θα επιβραδύνει τους ρυθμούς της διαδικασίας εμβολιασμού, σε δεκατέσσερις περιφέρειες της χώρας, επί συνόλου είκοσι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share