Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι και ο ειδικός φρουρός

Eπέρριψαν ευθύνη για το ξέσπασμά τους στον σταθμάρχη

19 Ιανουαρίου 2021 14:52
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι και ο ειδικός φρουρός
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Ελεύθερος αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός.

Οι δύο ανήλικοι που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον σταθμάρχη απολογήθηκαν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Και οι δύο δήλωσαν μετανιώμενοι για την πράξη τους αλλά επέρριψαν ευθύνη για το ξέσπασμά τους στον σταθμάρχη.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό

Μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, τα αδέλφια 17 και 15 ετών, αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ καλούνται να παρουσιάζονται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά στους τρεις μήνες. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια» - Τι λέει ο πατέρας των ανήλικων δραστών

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: «Δεν ξέρω πώς συνέβη, ήταν η κακιά στιγμή» δήλωσε ο πατέρας των δύο ανήλικων δραστών της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη του Μετρό.

Ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, σημείωσε ότι οι δύο ανήλικοι δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι η γειτονιά γνωρίζει τα παιδιά.

«Μας ξέρουν και οι πέτρες» είπε, προσθέτοντας: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια». «Δεν είπαμε ότι είναι σωστό αυτό που έκαναν» συμπλήρωσε εντούτοις. «Πάλι καλά που είναι καλά ο άνθρωπος» επεσήμανε για τον σταθμάρχη του Μετρό που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού, παρατηρώντας ότι «κανείς δεν ήθελε να βρεθεί στη θέση του».

«Αυτό που μας ενδιέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του» σημείωσε ακόμη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο σταθμάρχης για την επίθεση σε βάρος του, όλα ξεκίνησαν από παρατήρηση που τους έκανε ο ίδιος, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και είχαν τοποθετήσει τα πόδια τους πάνω σε κάθισμα του Μετρό.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό

Σε βάρος των δύο ανηλίκων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Παράλληλα, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όπως έγινε γνωστό, οι δυο τους έλαβαν βοήθεια από έναν 26χρονο ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός ετέθη σε διαθεσιμότητα.

Σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, ο δικηγόρος του ειδικού φρουρού, Κωνσταντίνος Γιαννελάκης, αναφερόμενος στη γνωριμία του ειδικού φρουρού με τους δύο ανηλίκους, δήλωσε ότι διαμένουν στην ίδια περιοχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share