Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Νίκος Λούβρος

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό!

19 Ιανουαρίου 2021 13:17
Πέθανε ο Νίκος Λούβρος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ο Νίκος Λούβρος, επιφανής κερκυραίος του Λονδίνου, ιδρυτής του «Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Κερκύρας και συνδιοργανωτής του Criket Festival. Επίσης, «βαρύ» πένθος έχει «σκεπάσει» και τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, αφού πέθανε ο Ηλίας Μαρινάκης, ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των Πελόμα Μποκιού

Αξιοποιώντας τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, ο Νίκος Λούβρος προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του με σκοπό την ανάδειξη της Κέρκυρας σε τόπο πολιτισμού και αθλητισμού στο εξωτερικό.

Από το 2018 οργάνωνε μαζί με τη σύζυγό του Άναμπελ και τον συγγραφέα Άλεξ Πρέστον το Corfu Literary Festival με σκοπό την προώθηση του τόπου, μέσω της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της γαστρονομίας και του κρίκετ. Υπήρξε συνιδρυτής του «Κρίκετ Κέρκυρα» στο οποίο ελάμβανε μέρος και η περίφημη ομάδα κρίκετ συγγραφέων, «Authors XI».

Πέθανε ο Νίκος Λούβρος

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, στο συλλυπητήριο μήνυμά της αναφέρει:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του αγαπημένου Φίλου και συνεργάτη Νίκου Λούβρου μετά από μάχη με τον covid-19.

Ο Νίκος υπήρξε συνοδοιπόρος όλα τα χρόνια της πορείας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και αναπόσπαστο μέλος της Κρικετιστικής οικογένειας με αξιοσημείωτη δράση, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα ,το νησί και την προβολή τους διεθνώς. Με την πορεία του αφήνει σε όλους μας, σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη αλλά και αξέχαστες προσωπικές στιγμές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό, οι αθλητές και αθλήτριες της Ομοσπονδίας εκφράζουν την βαθιά λύπη τους για τον πρόωρο θάνατό του και το σεβασμό τους στη μακρόχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του. Τα θερμότατα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share