Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Πιέρ Μπακρί

Θρήνος...

19 Ιανουαρίου 2021 11:52

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στη Γαλλία διότι άφησε την τελευταία του πνοή ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Πιέρ Μπακρί, ενώ πριν λίγες μέρες ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Phil Spector άφησε την τελευταία του πνοή.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου "έφυγε" από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Ζαν-Πιέρ Μπακρί ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία "C’est La Vie!".

Πέθανε ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί.

Θάνατος: Η ανακοίνωση του θανάτου του

Ειδικότερα ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί πέθανε τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, σε ηλικία 69 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Με την σύντροφό του ηθοποιό Agnès Jaoui, την οποία αποκαλούν «ο Γούντι Άλεν της Γαλλίας», έγραψαν και έπαιξαν σε πάρα πολλές βραβευμένες ταινίες και θεατρικά έργα.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο κόσμος της πολιτικής και του πολιτισμού υποκλίθηκε στον μεγάλο ηθοποιό. Ο Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter: «Είχε την αίσθηση της γιορτής και αγαπούσε τους άλλους. Ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί, ο πιο τρυφερός γκρινιάρης, μας αποχαιρέτησε. Σαν μια εικόνα, η λακωνική και ευαίσθητη ανθρωπιά του θα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά μας».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ χαιρέτισε «ένα πραγματικό Γάλλο ηθοποιό» και πρόσθεσε: «Είναι ένας γκρινιάρης, είναι ο γαλλικός λαός». Παράλληλα θλίψη έχει προκαλέσει και ο θάνατος της γνωστή ηθοποιού Marion Ramsey!

Απεβίωσε ο ηθοποιός Ζαν-Πιερ Μπακρί.

Ποιος ήταν ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί

Έγινε διάσημος παίζοντας τον ρόλο του σοφιστικέ «γκρινιάρη» στον κινηματογράφο και στο θέατρο, γνωστός στο ευρύ κοινό και από την ταινία C’est La Vie! (2017) στην οποία πρωταγωνιστεί, η οποία παίζεται στο Netlfix.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Αλγερία και η καριέρα του ξεκίνησε το 1970. Η ανακοίνωση του θανάτου προκάλεσε έκπληξη διότι κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό την ασθένειά του. Στην ταινία «Έτσι είναι η ζωή» που προβάλλεται στο Netflix, ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί παίζει τον ρόλο του Μαξ, διοργανωτή γάμων και εκδηλώσεων.

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με ένα κάστρο του 17ου αιώνα φιλοξενεί μια κοσμική γαμήλια δεξίωση, την οποία έχει οργανώσει ο προνοητικός Μαξ. Μόνο που εκείνη τη βραδιά τα απρόοπτα βγαίνουν εκτός ελέγχου, φέρνοντας τον έμπειρο υπεύθυνο εκδηλώσεων στα όρια της νευρικής κρίσης.

'Έφυγε' από τη ζωή ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί.

Ο Μπακρί ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και σκηνοθέτρια Ανιές Ζαουί με την οποία συνεργάστηκε σε κάποιες δουλειές, ανάμεσα στις οποίες και οι ταινίες «Περί ορέξεως» (2000), «Σαν μια εικόνα» (2004), «Parlez-moi de la pluie» (2008) αλλά και η «Place publique» που γυρίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Οι παραπάνω τέσσερις ταινίες ήταν όλες σκηνοθετημένες από την Ζαουί σε σενάριο και των δύο. Ο Μπακρί εξάλλου είχε γράψει σενάρια σε αρκετές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και οι «Smoking», «No Smoking» του Αλέν Ρενέ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share