Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκάρει η Ζέφη Δημαδάμα: "Δέχτηκα παρενόχληση από κομματικό στέλεχος"

"Όλες οι γυναίκες πρέπει να μιλούν"

19 Ιανουαρίου 2021 08:43
Σοκάρει η Ζέφη Δημαδάμα:

Ζέφη Δημαδάμα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις τις αναπληρώτριας εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα, όπου μίλησε δημοσίως για το ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος. Επίσης ο Άρειος Πάγος ξεκαθάρισε ότι σε τέτοιες υποθέσεις πρέπει να γίνεται άμεση παρέμβαση σχετικά με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ βγήκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όπου και συγκλόνισε σχετικά με την αποκάλυψη της ότι δέχτηκε παρενόχληση από κομματικό στέλεχος.

Μεγάλες αποκαλύψεις έκανε η Ζέφη Δημαδάμα.

Ζέφη Δημαδάμα: "Η προσπάθεια της παρενόχλησης έγινε σε ασανσέρ"

Ειδικότερα για την παρενόχληση που υπέστη μίλησε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα στον απόηχο των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου (…) Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ “ένδειξη συμπάθειας” όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο είπα» ανέφερε η κ. Δημαδάμα.

«Πριν από πολλά χρόνια έγινε. 20 χρόνια πριν… Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα». «Όχι δεν είναι ενεργός στην πολιτική» διευκρίνισε.

Όπως τόνισε δεν είχε μιλήσει σε κανέναν τότε παρά μόνο στην οικογένειά της και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά.

Η Ζέφη Δημαδάμα έκανε μεγάλες αποκαλύψεις.

Η στήριξη στις γυναίκες

«Πολλές γυναίκες έρχονται μιλούν σε εμάς σε ευρύτερα εργασιακό χώρο, και έχουμε βοηθήσει γυναίκες που χρειάζονται νομικό σύμβουλο για να καταγγείλουν αυτά που έχουν πει» ανέφερε.

«Πρέπει να ανοίξουν στόματα με βάση την εμπειρία μας και την προσπάθεια που κάνουμε… Όχι σημαίνει όχι» τόνισε. «Δε θέλουμε να διαφεντεύσουμε τους άνδρες» ξεκαθάρισε πάντως το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

«Σπάστε τη σιωπή και μιλήστε» - «Σπάραξε» καρδιές η υπέροχη Σοφία Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου συγκίνησε με τη λεβεντιά της και την προσπάθεια της, με αφορμή το δικό της περιστατικό ερωτικής κακοποίησης, να βοηθήσει κάθε θύμα να μιλήσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μας απέναντι σε τέτοιες αποτρόπαιες καταστάσεις, λίγο μετά τη συνάντησή της με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Ολυμπιονίκης κατήγγειλε πως δεν είναι η μοναδική αθλήτρια όπου έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στις πρώτες της αυτές δηλώσεις, έξω από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε το 1998.

Σοφία Μπεκατώρου: Οι πρώτες τις δηλώσεις μετά τις καταγγελίες της

Η Ολυμπιονίκης δήλωσε πως «δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγω και να μιλήσω» και ότι «δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε».

Παράλληλα, έκανε έκκληση σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους.

«Σπάστε την σιωπή και μιλήστε», είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε όλοι την δύναμη να βγούμε νικητές και να κάνουμε νέο ξεκίνημα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share