Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Στον ανακριτή για να απολογηθούν οδηγούνται οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι

Τι είχε υποστηρίξει ο συνήγορος υπεράσπισης;

19 Ιανουαρίου 2021 08:25
Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Στον ανακριτή για να απολογηθούν οδηγούνται οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Συνεχίζεται η υπόθεση με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από τους δύο ανήλικους στο Μετρό της Ομόνοιας όπου αναμένεται να απολογηθούν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι. Επίσης ο συνήγορος υπεράσπισης τους ανέφερε τον λόγο που προέβησαν οι δύο κατηγορούμενοι σε αυτή την πράξη.

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου οι δύο ανήλικοι φέρεται ότι θα απολογηθούν για τις πράξεις τους σχετικά με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη.

Οι δύο ανήλικοι θα απολογηθούν σήμερα για τις πράξεις τους.

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Η απολογία των δύο ανηλίκων

Ειδικότερα εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν σήμερα οι δυο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του 53χρονου σταθμάρχη στο Μετρό, στην Ομόνοια. Οι ανήλικοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά και το αδίκημα της απείθειας εμφανίζονται μετανιωμένοι για την επίθεση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους τα δύο παιδιά ζητούν συγνώμη για την πράξη τους, ωστόσο, φέρονται να επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. «Προκάλεσε τα παιδιά, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη τους, ενώ χρησιμοποίησε ένα είδος βίας κατά του μεγαλύτερου των δύο παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δημόπουλος και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η βία φέρνει βία. Αυτός ο άνθρωπος, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία ούτε να προκαλέσει τα παιδιά».

Για τις πράξεις του αναμένεται να απολογηθούν οι δύο ανήλικοι.

Τι υποστηρίζουν οι γονείς των παιδιών

Στο πλευρό των δυο παιδιών είναι οι γονείς τους, με τη μητέρα τους να δηλώνει: Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. Χειροδίκησε στον μεγάλο, ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης. Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση, για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης, είναι και ένας ειδικός φρουρός ο οποίος με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Στην αντεπίθεση η μητέρα των ανηλίκων για την επίθεση στο Μετρό: «Τους χτύπησε και τους έβρισε»

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία, για τα δεδομένα της μέχρι τώρα υπόθεσης, προχώρησε η μητέρα των ανηλίκων, που έδειραν τον σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας, με την ίδια να αναφέρει πως ο ίδιος τους χτύπησε και τους έβρισε, κάτι που μέχρι τώρα ούτε ο δικηγόρος τους έχει πει.

Όπως υποστήριξε η μητέρα των δύο παιδιών ο σταθμάρχης χειροδίκησε στο μεγαλύτερο παιδί, ενώ τους εξύβρισε και τους έκανε bullying, αν και το νέο βίντεο από την επίθεση δείχνει ποια είναι η πραγματικότητα και την εκθέτει.

Επίθεση στο Μετρό: Η τοποθέτηση της μητέρας των ανηλίκων

«Θα φανώ δυνατή για τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή τα πίστεψα σ’ αυτά που μου είπαν. Ξέρω τι παιδιά έχω, γι’ αυτό παλεύω» σημείωσε η μητέρα των δύο παιδιών, προσθέτοντας: «Ας αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και ας βγει να πει την αλήθεια».

«Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι» πρόσθεσε.

«Ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης» τόνισε η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών, προσθέτοντας πως η οικογένεια θα στηρίξει τα δύο παιδιά. «Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια» κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share