Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Αργεντινή

Ταρακούνησε τα πάντα

19 Ιανουαρίου 2021 07:54
Ισχυρός σεισμός στην Αργεντινή

Σεισμός: Ένας ακόμη ισχυρός σεισμός έκανε την εμφάνιση του στον κόσμο όπου και αυτός έγινε στην Αργεντινή ενώ πριν από λίγες μέρες και την Ινδονησία έπληξε ένας ισχυρός σεισμός όπου καταγράφηκαν αρκετές καταστροφές αλλά και θάνατοι.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου ένας ισχυρός σεισμός έπληξε την Αργεντινή όπου δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Αργεντινή το βράδυ της Δευτέρας.

Σεισμός: Πόσο ισχυρός ήταν

Ειδικότερα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε την επαρχία Σαν Χουάν της Αργεντινής (δυτικά-βορειοδυτικά), με το επίκεντρό της να εντοπίζεται σε απόσταση 31 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Ποκίτο, το βράδυ χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· 04:46 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) ο σεισμός είχε ισχύ 6,5 βαθμών. Με το γερμανικό Κέντρο Έρευνας Γεωεπιστημών (GFZ) ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και έγινε σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο τον έδωσε 6,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το γερμανικό Κέντρο Έρευνας Γεωεπιστημών (GFZ) ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και έγινε σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Δεν είναι γνωστό ακόμη εάν η σεισμική δόνηση προκάλεσε θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Σεισμός στην Ινδονησία: Σοκάρουν οι εικόνες από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος (video)

Σεισμός στην Ινδονησία: Ακόμη ένας σεισμός ξέσπασε όπου και ήταν στην Ινδονησία με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετοί την ζωή τους από αυτό το περιστατικό ενώ οι Αρχές κάνουν μεγάλο αγώνα για να εντοπίσουν όσους αγνοούνται ενώ έχουν καταφέρει να βγάλουν αρκετούς τραυματίες.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός σεισμός των 6,2 βαθμών που έπληξε την Ινδονησία είχε άσχημη κατάληξη διότι αρκετοί είναι οι τραυματίες αλλά και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών.

Σεισμός στην Ινδονησία: Το χρονικό του μεγάλου σεισμού

Ειδικότερα ο ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την Κελέβη, στην Ινδονησία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου νοσοκομείου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 26 νεκροί, όλοι στην πόλη Μαμούτζου», ανέφερε ο Αλί Ραχμάν, επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, τονίζοντας πως ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Άλλοι 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν όταν έγινε ο σεισμός, που είχε επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη Ματζένε.

Η ινδονησιακή υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής (BMKG) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί ήδη 26 μετασεισμικές δονήσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share