Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Μεγάλη αποκάλυψη για τους θανάτους μετά το εμβόλιο

Δόθηκε η πολυπόθητη απάντηση

18 Ιανουαρίου 2021 19:58
Κορωνοϊός: Μεγάλη αποκάλυψη για τους θανάτους μετά το εμβόλιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προχώρησαν οι Αρχές της χώρας μας, σχετικά με το αν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει σχέση με τους θανάτους από τον φονικό ιό, με τη Μαρία Θεοδωρίδου να δίνει τις απαντήσεις.

Οι εμβολιασμοί παγκοσμίως εξελίσσονται ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα 40 εκατ. άνθρωποι σε 51 χώρες, ανέφερε κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο covid-19 η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει και τη δεύτερη δόση.

Ο έλεγχος ανοσογονικότητας, η αποτελεσματικότητα εμβολίων και η ασφάλεια τους είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εμβολίων. Η παρακολούθηση για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίζεται και μετά την χορήγησή τους, είπε. Σε κάθε χώρα καταγράφονται όλα τα περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών και όλα υφίστανται ενδελεχή έλεγχο, δηλαδή, εάν συνδέεται η ανεπιθύμητη ενέργεια με τον εμβολιασμό, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για σειρά θανάτων στην Νορβηγία, όπου τα περιστατικά εξετάσθηκαν διεξοδικά και όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή της χώρας δεν υπάρχει συσχέτιση αυτών των θανάτων με την εφαρμογή των εμβολίων.

Ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο το ίδιο δεν προκαλεί νόσο και είπε ότι με όριο 15 μέρες πριν από τον εμβολιασμό και 15 μετά μπορεί να γίνουν τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου.

Κορωνοϊός: Ετοιμάζεται και η δεύτερη δόση για τους εμβολιασμούς

Από την πλευρά του ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε: «Η Ελλάδα σήμερα έλαβε λιγότερες δόσεις από την Pfizer σε σχέση με τις ποσότητες που αναμέναμε».

Τόνισε ότι λάβαμε 49.160 δόσεις, ενώ σε επικοινωνία με την εταιρεία έγινε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι έως σήμερα στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί 84.832 πολίτες, και το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης βρίσκεται στο 0,87%. Πρόσθεσε ότι σήμερα εμβολιάστηκαν πάνω από 6.000 άτομα άνω των 85 ετών, για να συμπληρώσει ότι «372.243 ραντεβού έχουν κλειστεί για την πρώτη και τη δεύτερη δόση».

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλη τη χώρα και πως ο εμβολιασμός διεξάγεται εντός 5 ημερών από της στιγμή του ραντεβού.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο προγραμματισμός που κάνουμε έχει εξασφαλίσει τη 2η δόση για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share