Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Εκκενώνεται το Καπιτώλιο - Βγαίνουν καπνοί από το κτίριο (Video)

Οι Αρχές προχωρούν σε lockdown

18 Ιανουαρίου 2021 17:53
Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Εκκενώνεται το Καπιτώλιο - Βγαίνουν καπνοί από το κτίριο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε lockdown είναι το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον με μάρτυρες να λένε στο Reuters ότι είχε εντοπιστεί «απειλή εξωτερικής ασφάλειας». Παράλληλα, συνεχίζονται οι συλλήψεις από την εισβολή των προηγούμενων ημερών.

Οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν. Βίντεο δείχνουν να βγαίνουν καπνοί από παρακείμενο κτίριο.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι συμβαίνει, ωστόσο όλα έγιναν στην τελική πρόβα για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Ουάσινγκτον δήλωσε στη συνέχεια ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε έναν κοντινό δρόμο, αλλά σβήστηκε γρήγορα. «Αυτό οφείλεται στον καπνό που έχουν δει πολλοί» ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αστυνομικός φωνάζει για βοήθεια καθώς το πλήθος τον συντρίβει - Αίμα βγαίνει από το στόμα του! (Video)

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ένα ακόμα σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο φως από την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αυτό μια ομάδα σχεδόν εκατοντάδων ατόμων προσπαθούν να μπουν στο κτίριο συναντώντας την αντίσταση μιας ομάδας δεκάδων αστυνομικών που προσπαθούν να τους σταματήσουν με ένα τείχος από ασπίδες.

Στο βίντεο φαίνεται στην άκρη αυτού του τείχους να βρίσκεται ένας αστυνομικός, ο οποίος έχει σφηνώσει μεταξύ μιας πόρτας και δέχεται τεράστια πίεση από το πλήθος που συνεχώς σπρώχνει ενώ αυτός είναι εγκλωβισμένος.

Μάλιστα, κάποιος από τον όχλο προσπαθεί να του βγάλει την αντισφυξιογόνο μάσκα που φορά και τελικά τα καταφέρνει. Λίγο μετά φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του και αίμα να βγαίνει από το στόμα του και ο ίδιος φωνάζει για βοήθεια.

Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ανατριχιαστικό βίντεο-ντοκουμέντο τη στιγμή που πυροβολείται η Άσλι Μπάμπιτ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ένα συγκλονιστικό βίντεο απεικονίζει καρέ καρέ τη στιγμή που η Άσλι Μπάμπιτ έπεσε νεκρή από πυρά ανδρών ασφαλείας, κατά την προσπάθειά της να εισβάλει σε μια από τις αίθουσες του Καπιτωλίου.

Η γυναίκα, που αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά θύματα της εισβολής, ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ζούσε στο Σαν Ντιέγκο και ήταν φανατική οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ.

Για τις συνθήκες του θανάτου της έχει διαταχθεί ανεξάρτητη έρευνα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αστυνομίας, η οποία απέδωσε τους άλλους τρεις θανάτους σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η Άσλι Μπάμπιτ προσπάθησε να περάσει σε μια αίθουσα του Καπιτωλίου, μέσα από τα σπασμένα τζάμια μιας πόρτας. Ταυτόχρονα ακούστηκε ο πυροβολισμός που της έκοψε το νήμα της ζωής, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για τέσσερις οπλισμένους αστυνομικούς απέναντί τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share